Naslovna Vijesti Svijet Kazne u Nemačkoj za prljave tablice

Kazne u Nemačkoj za prljave tablice

kazne-u-nemackoj-za-prljave-tablice

 Važan deo učestvovanja u saobraćaju nije samo pravilno ponašanje prema drugim učesnicima,već i vidljivost registarskih tablica. Ona  je u Nemačkoj regulisana Pravilnikom ili registracijom vozila (FZV).

Novi registar kazni u Nemačkoj nalaže, kao i ranije, da registarska nalepnica bude istaknuta pa prednjem delu automobila, jer ona pruža informacije i o tome kada bi trebalo da bude sledeća opšta inspekcija vozila.

Ukoliko je ona istekla, prema novom pravilniku,morate platiti više od 60 evra.

Još veću kaznu će platiti vozači čija registarska oznaka nije najbolje vidljiva, bilo da je “prekrivena staklom, providnom folijom ili slično” – 65 evra. Isto se odnosi i za vlasnika motora, mopeda i slično.

Prema informaciji ADAC-a koju prenosi 24auto.de, takva prekrivanja se mogu smatrati “zloupotrebom registarskih tablica”.

Slično će se platiti i kazna ukoliko je registarska tablicazaprljana toliko da nije sasvim čitljiva ili da je toliko iskrivljena ili oštećena da nije čitljiva uopšte. Ako je, na primer, registarska tablica toliko prljava ili oštećena da više nije skroz čitljiva, mora se zatražiti nova.

Iz ADAC-a upozoravaju da ako želite održavati svoju registarsku oznaku stvarno čistom, morate koristiti deterdžent za pranje automobila i mlaku vodu. Upotreba jakih deterdženata može nagristi i oštetiti vidljivost registarske tablice pri noćnom svetlu.

IZVORTELEGRAF BIZNIS

The post Kazne u Nemačkoj za prljave tablice appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post Kazne u Nemačkoj za prljave tablice appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

Exit mobile version