Naslovna KOLUMNA Kolumna: Policija oko mosta i dalje ni makac! Nigde Asada nema…

Kolumna: Policija oko mosta i dalje ni makac! Nigde Asada nema…

Već nekoliko nedelja policija bezuspešno traga za nestalim Asadom Reždepefendićem javnost ćuti a policija zataškava ceo slučaj!Da je negde u drugom gradu digla bi se kuka i motika protiv nesposobnih čelnika novopazarske policije. Ali, u Novom Pazaru sve može. 

Može da čoveka nema, može majka da plače, otac da kumi i moli, građani će da ćute i da prepričavaju, da komentarišu na društvenim mrežama uz kahvu na pazarskom šetalištu. A šta da je to neko njihov? A šta da je to tvoj brat, komšija, prijatelj, rođak, drug… 

Ništa, sve u svemu, nakon te kišne noći kada je nestao i par prijava policiji, slikanja pretrage oko mosta koji je u izgradnji o celom slučaju ne zna se puno. Da li ga neko planski zataškava i tako mu odgovara ne zna se. Zna se samo da Bošnja nema al za njim niko i ne brine očigledno.

Koliko do jučer na mestu načelnika MUP-a beše i zamenik direktora Policije Dragan Terzić, nestajali su ljudi i u njegovo vreme, prošlo bi po par dana učinka bi bilo, tela bi bila pronađena a sada… Sada sve smuti i prospi, za sve što se dešava, ako je po čojstvu i obrazu sadašnji VD načelnika bi trebalo da podnese ostavku i ode u penziju jer ga je očigledno vreme pregazilo. No to njemu izgleda ne pada na pamet, preče je da se ispija kahva u kafićima nego da se traga za nestalim momkom.

Da li treba da se raspadne telo i da ga u komadima donesu porodici? Ili možda treba da zovemo NATO snage sa Kosova da ga traže? Zašto čuti javnost? Zašto ćuti Policija? Koliko je potrebno da se angažuju svi raspoloživi kapaciteti da bi on bio pronađen? Zbog čega se nije angažovala Žandarmerija ranije, da li je trebalo pozvati Vojsku upomoć, SAJ, ronioce, dronove? 

Jedno je sigurno, ako ga i pronađu ceo Pazar će na dženazu, svi će doći i reći bio je dobar čovek a to što je u komadima donesen njegovoj majci to više nije bitno, niko pitati neće nikoga za odgovornost zašto ranije nije pronađen, kako će efendija da ga učini gasal?

Crni dani su pred nama, crni, crnji ne mogu biti stanje je nikad gore a to svakako nekom tako odgovara.

Exit mobile version