Naslovna Featured Istaknuto Komentar na Sandžakpressu poziv na ubijanje

Komentar na Sandžakpressu poziv na ubijanje

komentar-na-sandzakpressu-poziv-na-ubijanje

Portal Sandzakpress.net, blizak stranci Muamera Zukorlića objavio je tekst pod naslovom  ’’Nova hajka botova na Arap džamiju” ispod kojeg je usledio komentar koji javno poziva na ubistvo .

U komentaru koji potpisuje ’’Bošnjak’’ između ostalog stoji: ’’Lov je otvoren na bošnjačke izdajnike , nemilosrdno ih ubijati (mi sebi to pravo dajemo), na svim meridijanama od Pazara do Australije izdajnike Bošnjaka Sandžaka likvidirati nemilosrdno.”

U nastavku komentara, koji je u međuvremenu izbrisan sa sajta Sandžakpress.net, između ostalog je pisalo ’’Mi se spremamo , da vam se krvi napijemo izdajnici, samo je pitanje vrijemena; Bog, Allah, režimi, vas ne mogu spasiti od izdaje, naše muke koju ste nam sa vašom izdajom nanijeli u zadnjih 30 godina, POKLAT ĆEMO VAS SVE DO JEDNOG ZAPAMTITE”

Uredništvo portala Sandzačke.rs i Sandzakdanas.rs pozvalo je državne organe da u hitnom roku reaguju, otkriju identitet osobe koja je ostavila ovaj javni poziv na ubistvo na sajtu sandzakpress.net i da ga privedu pravdi i kazne.

Također, pozvali su da se ispita da li postoji veza uredništva tog portala sa licem koje je uputilo poziv na ubistvo i da se pomenuti medij također sankcioniše zbog dozvoljavanja širenja takvih sadržaja koji su direktna najava ubistva i likvidacija.

U pomenutom tekstu targetirane su osobe čije su fotografije i objavljene. Reč je o uredniku portala Sandzacke.rs Nedžadu Smailagiću, zatim uglednom novopazarskom arhitekti Tariku Brunčeviću i uredniku portala Sandzakdanas.rs Suadu Zoraniću.

Oni se bez ijednog dokaza dovode u vezu da koordinirano rade na hajci na Arap džamiju.

Exit mobile version