Naslovna Vijesti Lalatović: Voleo bih i na klupu Pazara

Lalatović: Voleo bih i na klupu Pazara

Šef struke Vojvodine sa velikim poštovanjem govori o sledećem rivalu svog tima. “Nadmudrivali smo se s njihovim prvim, pa drugim trenerom, a sad ćemo i sa trećim”

“Prolećni” deo sezone počinje sredinom oktobra.
Fudbaleri Vojvodine ostavili su odličan utisak u “prvom krugu” Superlige i dele drugo mesto na tabeli sa Partizanom. Ostvarili su 10 pobeda, 2 remija i 3 poraza – i u novosadskom klubu priželjkuju da će tako biti i u drugom delu.
Povoljna okolnost je i to što će na “Karađorđe” dolaziti rivali koji se visoko kotiraju na tabeli, pa će novosadska publika čekati Partizan, Crvenu zvezdu, Radnički iz Niša, Napredak…
Nenad Lalatović ne želi da pričom o “moranju” pritiska svoj tim, ali…
“Volim da radim pod pritiskom. Želim da rasteretim svoje igrače jer imam osećaj da oni bolje igraju bez pritiska, a meni on prija. Moja je želja da oni razmišljaju samo o sledećoj utakmici. Ja im pred svaki meč kažem ‘ovo je utakmica sezone’, na šta se oni nekad i smeju. Želimo da imamo pobednički mentalitet”, kazao je on na konferenciji za medije pred meč sa Novim Pazarom.
Upravo “utakmica sezone”, kako bi to Lalatović rekao, igra se već ovog vikenda protiv Pazaraca.
Zanimljivo, već treći put u poslednjih mesec ipo dana. Novosađani su pobedili u gostima, u okviru Superlige, a onda bili uspešniji i u Kupu Srbije – kada su bolje izveli jedanaesterce od protivnika.
Poručuje da su očekivanja “uvek pobednička”, ma ko bio rival.
“Radili smo analizu utakmice Novog Pazara i mogu da kažem da taj tim ne zaslužuju trenutnu poziciju na tabeli. Nije lako sa jednom ekipom igrati tri puta u mesec ipo dana. Imaju dobar tim, kvalitetne individualce, oni nas dobro poznaju – naš plan je od prvog minuta moramo napasati i igrati na njihovom polju”, poručio je Nenad Lalatović.
Povrede i drugi “slučajevi”

Nenad Lalatović je na konferenciji za medije kazao da je njegova ekipa radila fantastično za vreme “miniciklusa” u toku reprezentativne pauze i da nema povređenih fudbalera. Međutim, kazao je da za ovaj meč, pa dok se ne razreši situacija, ne računa na Mićića, Vukasovića i Gavrića koji moraju “nešto da reše sa klubom”.

Ono što je takođe zanimljivo da je u svakom od prethodna tri duela na klupi Novog Pazara sedeo drugi čovek. U prvom slučaju to je bio “Džimi” Marić, potom ga je nasledio Zoran Govedarica, ali je i on brzo napustio klub i “trenersku palicu” preuzeo je Izet Ljajić.
“Nadmudrivali smo se ja jednim, pa sa drugim, a sada ćemo i sa trećim”, kazao je Lalatović uz osmeh i nastavio:
“Cenim Ljajića, poželeo bih mu da bude trener do kraja sezone. On je iz Novog Pazara i zaslužuje šansu. To je specifičan klub prema kom gajim simpatije, čak bih jednom voleo da budem trener Novog Pazara. Želim mu da pobeđuje, ali nakon naše utakmice”, kazao je trener Vojvodine.
Utakmica Vojvodine i Novog Pazara igra se u subotu od 17 časova na novosadskom “Karađorđu”.
(Milutin Vujičić – MONDO)

Exit mobile version