Naslovna Vijesti Politika Lekić predsednik Skupštine grada Novog Pazara

Lekić predsednik Skupštine grada Novog Pazara

lekic-predsednik-skupstine-grada-novog-pazara
Lekić predsednik Skupštine grada Novog Pazara

Član Sandžačke demokratske partije (SDP) Samir Lekić imenovan je za predsednika Skupštine grada Novog Pazara., a njegova stranačka koleginica Alma Šarenkapić za zamenicu. Za njih je glasalo 24 dobornika.

“Na izborima koji su sprovedeni po Zakonu lista koju predstavljam dobila je ubedljivu pobedu. To nam daje legitimtet da sa našim partnerima vodimo ovaj grad. Zahvaljujem što ste mi danas dali poverenje i izabrali me za predsednika Skupštine grada Novog Pazara. Ovo je prilika da koliko mogu doprinesem razvoju grada i budem akter pozitivnih promena u našoj zajednici. Novi Pazar je grad svih nas”, rekao je Lekić.

On je podsetio u prvom obraćanju odbornicima da je Novi Pazar  u prethonom period postao centar regiona.

“Uveren sam da ćemo sa novim mladim i obrazovanim ljudima ostvariti cilj našeg lidera Rasima Ljajiča da Novi Pazar bude među pet najrazvijenijih gradova u Srbiji”, kazao je Lekić

Glasačima i predlagačima zahvalila se i Šarenkapić.

Lekić je rođen 1988. godine u Novom Pazaru, pravo je završio na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, gde je i stekao diplomu master pravnika.

Prvi angažman imao je u Kulturnom centru Novi Pazar, da bi potom od 2014. do 2016. godione radio kao pravni savetnik u Regionalnoj razvojnoj agenciji Sandžaka (SEDA).

Od 2016. godine je u Kabinetu gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca, a od 2019. je njegov šef.

Član je Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

I Alma Šarenkapić je pravnica, zaposlena je u Domu zdravlja.

Na dnevnom redu konstitutivne sednice lokalnog parlamenta bio je i izbor sekretara i zamenika sekretara Skupštine.

Za sekretara je  izabran diplomirani pravnik Kemal Tutić, a  za njegovog zamenika diplomirani pravnik Dimitrije Veselinović. Veselinović je obavljao tu funkciju i u prethodnom mandatu.

Ovoj odluci predhodilo je potvrđivanje mandata odbornicima.

Većinu u Skupštini Novog Pazara čini 19 odbornika Sandžačke demokratske partije i 5 koalicije Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Srpske radikalne stranke, dok će u opoziciji biti 12 odbornika Stranke pravde i pomirenja, 10 Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i jedan Građanskog pokreta Sandžaka  (GPS).

Zasedanje je u jednom momentu prekinuto zbog  incidetna koji je izazvao odbornik GPS Edin Zećirović oko mesta za sedenje. On je zauzeo mesto koje je protokol odredio za predstavnike SPP.

Nakon verifikacije mandata skupštinsko zasedanje napustili su predstavnici SDA Sandžaka.

Konstitutivnoj sednici ne prisustvuje lider i nosilac liste SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin koji je odbio da prihvati odbornički mandat. Pored njegovog nije potvrđen ni mandate Emina Čelića umesto njih su verifikovani drugi mandati SDA Sandžaka.

Tokom glasanja za predsednika Skupštine grada Novog Pazar sednicu su napustili i odbornici SPP.

Konstitutivna sednica je počela u 10 sati. Njom je predsedavao najstariji odbornik Jonuz Džanković (SPP).  Po napuštanju sednice rukovođenje je preuzeo u tom trenutku najstariji odbornik u Sali Latif Đerlek (SDP).

Nakon zasedanja Verifikacione komicije ispravljene su dve  greške koje su se se našle u dokumentaciji odbornika, kojima je trebalo verifikovati mandate. Određena je pauza od sat vremena, dok je na svojoj sednici greške ispravil Gradska izborna komisija.

Exit mobile version