Naslovna Vijesti Letos dovoljno vode za ceo grad

Letos dovoljno vode za ceo grad

Najavljeni topli talas koji nam narednih dana stiže sa Mediterana i Severne Afrike neće uticati na vodosnabdevanje grada bez obzira na prognoziranu povećanu potrošnju vode. Filterska postrojenja raspolažu dovoljnim rezervama vode za pokrivanje letnje sezone.

U JKP „Vodovod i kanalizacija“, radovima izvedenim u prošloj godini, obezbedili su mirno predstojeće leto kada je u pitanju snabdevanje grada vodom. Sve zone imaće dovoljne količine vode i problemi mogu nastati samo kvarovima i neracionalnom potrošnjom.

-U letnjem periodu, kada su temperature visoke, mi nemamo potrebu za količinama vode koje nam inače stoje na raspolaganju i u rezervi, tako da ne očekujem neke probleme kada je snabdevanje grada u pitanju.-kaže direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Hanefija Brničanin.

Problemi preduzeća vezani su za naplatu usluga koje pokušavaju da reše ustupcima potrošačima kroz plaćanje duga u ratama.

Proizvodnja zdrave vode za piće predstavlja proces koji mora da bude plaćen pa uz uredno izmirivanje računa iz JKP „Vodovod i kanalizacija „ pozivaju i na racionalno trošenje vode tokom leta.

Exit mobile version