Naslovna Sport Liga malih šampiona za oko 200 mališana

Liga malih šampiona za oko 200 mališana

liga-malih-sampiona-za-oko-200-malisana

Liga malih šampiona, novi projekat Sportskog saveza Srbije, izazvala je veliko interesovanje polaznika novopazarske Predškolske ustanove Mladost.

Cilj tog projekta je da deca predškolskog uzrasta iz 11 gradova u Srbiji počnu sa sportskim aktivnostima u službi zdravog odrastanja.

U gradskom finalu na Sportsko-rekreativnom centru takmičilo se oko 200 pazarskih predškolaca.

Oni su se na terenu sa veštačkom travom nadmetali na motoričkim poligonima i u štafetnim trkama.

Na motoričkom poligonu kod predškolaca pobedile su “Pčelice osice”, a drugo i treće mesto zauzeli su “Leptirići Mladost” i “Ljiljančići”.

U grupi starosti od pet do šest godina, tim redosledom, istakli su se “Leptirići”, “Šampioni” i “Vesela družina”.

Što se štafetnog trčanja predškolaca tiče, bez premca su bile “Pčelice osice”. Pobedničku ekipu sledili su “Oblačić Dečja radost” i trećeplasirana “Duga Meša Selimović”.

Među petogodišnjacima i šestogodišnjacima izdvojilo se “Sunašce”, ali i “Leptirić Abu Dabi” na drugom i “Zvezdice Čarolija” na trećem mestu.

Pobednici će tokom ovogodišnjeg Sajma sporta u Beogradu, koji je u terminu između 22. i 24. septembra, biti akteri državnog finala.

Uz podršku Ministarstva sporta Srbije, Sportski savez Srbije je Ligu malih šampiona u Novom Pazaru organizovao posredstvom Saveza za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije, gradske predškolske i sportskih ustanova.

M. Minić

 

The post Liga malih šampiona za oko 200 mališana appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

Exit mobile version