Naslovna Vijesti Ljajić i Mančang o saradnji u oblasti turizma

Ljajić i Mančang o saradnji u oblasti turizma

Beograd, 16. novembra 2012 - Rasim Ljajić na konferenciji za medije. Vlada Srbije skinula je sa dnevnog reda sve tačke koje se odnose na dostavu dokumentacije Haškom tribunalu, što ne znači da obustavlja saradnju sa tim sudom, ali je svodi na tehnički nivou, izjavio je danas šef Nacionalnog tima za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić. FOTO TANJUG / NENAD MILOŠEVIĆ / tj

Potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je sa ambasadorom Narodne Republike Kine Lijem Mančangom o saradnji u oblasti turizma i mogućnostima za povećanje broja kineskih turista u Srbiji.

Ljajić je informisao je kineskog ambasadora o trendu rasta dolazaka gostiju iz Kine u Srbiju i dodao da bi taj broj u budućnosti trebalo da bude znatno veći, uzimajući u obzir turističke potencijale Srbije kao i sve značajniju orjentaciju kineskih turista ka evropskim destinacijama.

Ljajić je rekao i da će Srbija u narednom periodu pojačati promotivne aktivnosti na kineskom tržištu u cilju privlačenja što većeg broja turista iz te zemlje, saopštilo je Ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija.

Mančang je najavio da će tokom Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, u februaru naredne godine, Srbiju posetiti grupa turističkih novinara iz Kine, koji će pored izveštavanja sa sajma, obići i najznačajnije turističke destinacije u Srbiji.

izvor: Studio B

Exit mobile version