Naslovna Vijesti Biznis Ljajić: Nova ekonomska saradnja između SAD i Srbije

Ljajić: Nova ekonomska saradnja između SAD i Srbije

Pomoćnik ministra trgovine SAD za Evropu i Evroaziju Skip Džons izjavio je danas u razgovoru sa ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasimom Ljajićem da postoje mogućnosti za proširenje ekonomske saradnje dve zemlje u informaciono–komunikacionoj tehnologiji, autoindustriji, farmaceutskoj industriji, energetici i infrastrukturi.

Ministarstvo trgovine Srbije saopštilo je da je Džons rekao da su to privredne grane zahvaljujući kojima robna razmena dve države u budućnosti može kontinuirano da raste.

Ljajić je rekao da je bilateralna saradnja u telekomunikacijama sve bolja i kao primer naveo projekat uvođenja bežičnog interneta u sve osnovne i srednje škole u Srbiji i umrežavanje škola u jedinstven informacioni sistem, koji uskoro nameravaju da realizuju Vlada Srbije i američka kompanija Cisko.

Ljajić i Džons su se saglasili da bi dobar korak u poboljšanju poslovne klime između dve zemlje predstavljalo i potpisivanje međudržavnog sporazuma o podsticaju i zaštiti investicija, čije usaglašavanje je u toku.

izvor: Alo

Exit mobile version