Naslovna Featured Istaknuto LJAJIĆ POSETIO SJENICU: NOVI DANI ZA SJENIČKI TURIZAM (foto)

LJAJIĆ POSETIO SJENICU: NOVI DANI ZA SJENIČKI TURIZAM (foto)

Sjenica – Danas je sjenicku opstinu posjetio ministar turizma, trgovine i telekomunikacija u Vladi Srbije, osnivač i lider SDPa- Rasim Ljajić. U sklopu posjete, sa domaćinima, ministar Rasim Ljajić je obišao i vidikovac na kanjonu sjeničkog jezera i jos nekoliko lokaliteta u Specijalnom Rezervatu prirode – Uvac.


Razlog posjete je želja ministra Ljajića da se na terenu, neposredno od domaćina, predstavnika lokalne vlasti, upozna sa potencijalima i mogućnostima razvoja ove privredne grane. Od predstavnika lokalne vlasti u Sjenici, ministar Rasim Ljajić je zatražio konkretne predloge na koji način bi resorno ministarstvo moglo da pomogne dalji razvoj sjeničkog turizma.

Lider SDP Sjenica, Vahid Tahirović, u razgovoru sa ministrom, istakao je da ce struktura opštinske vlasti u što kraćem roku izraditi neophodne projekte kako bi pomoć države u realizaciji projekata iz domena turizma, mogla nesmetano da se očekuje.


Podsjetimo, ministarstvo na čijem je čelu ministar Rasim Ljajić je već u dobroj mjeri učestvovalo u finansiranju nekoliko projekata čija je realizacija u toku, prije svih izgradnja Sjeničke kuće kao i podizanje kapaciteta Ski centra Žari.

Zajedno sa kolegama iz vladajuće koalicije, predsjednikom opštine Hazbom Mujovićem i predsjednikom skupštine Muhedinom Fijuljaninom, Tahirović se založio za redefinisanje odnosa sa JP Specijalni rezervat prirode Uvac i opštinom Nova Varoš, i aktivniju ulogu Sjenice u budućem upravljanju Rezervatom. Postignut je konkretan dogovor da se, u neposrednim dogovorima sve tri strane, iznadje najbolje riješenje koje bi zadovoljilo sve aktere zainteresovane za dalji razvoj turizma u ovom kraju.

Exit mobile version