Naslovna Sandžak Novi Pazar Ljajić pustio digitalni signal sa Golije! 30.000 stanovnika sa Peštera dobilo digitalni...

Ljajić pustio digitalni signal sa Golije! 30.000 stanovnika sa Peštera dobilo digitalni signal, signal stiže čak do Rožaja!

Novi Pazar – Potpredsednik vlade i Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić pustio je danas u rad predajnik JP Emisiona tehnika i veze na planini Golija čime je 30.000 domaćinstava na Pešteru i podgojlijskim selima dobilo kvalitetan digitalni televizijski signal.

Potpredsednik vlade i Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić pustio je danas u rad predajnik JP Emisiona tehnika i veze na planini Golija čime je 30.000 domaćinstava na Pešteru i podgojlijskim selima dobilo kvalitetan digitalni televizijski signal.

Ljajić je u kazao da je do sada digitalnim signalom pokriveno 97,8 odsto Srbije, ali da će se u narednom periodu pokušati dodatno pojačati pokrivenost digitalnim signalom.

rasim golija 2
Ministar je precizirao da se radi o jednom od najvećih projekata u toj oblasti.

“Taj projekat je državi doneo 90 miliona evra čiste dobiti, a stanovništvu mogućnost da dobiju kvalitetnu sliku, zvuk i naravno mnogo servisa i usluga koje pruža digitalna televizija”, rekao je Ljajić.

On je kazao da je ostalo 2,2 odsto stanovništva sa nepokrivenim signalom i dodao da je standard u toj oblasti da se država smatra digitalizovanom pokrivenost od 95 odsto.

“Mi smo pokrili više od toga, ali smo odlučili da pokrijemo i ovih dva odsto stanovništva Srbije digitalnim signalom. Danas je puštena jedna digitalna stanica, a od juna meseca do danas je pušteno 15”, rekao je Ljajić.

On je dodao da je nemoguće pokriti 100 odsto teritorije zbog tehničkih i geografskih razloga, ali da veruje da se može postići pokrivenost od 99 odsto, što se smatra neverovatnim uspehom.

Ministar je ponovio da će oko 30.000 stanovnika Golije i Peštera dobiti digitalni signal sa 15 kanala i dodao da će puštanjem u rad tog predajnika ETV-a i korisnici u Novom Pazaru dobiti još bolji signal.

tanjug.rs

Exit mobile version