Naslovna Vijesti Ljajić: Slučaj sa oružijem kod Vučićeve  kuće rasvetliti do kraja

Ljajić: Slučaj sa oružijem kod Vučićeve  kuće rasvetliti do kraja

BEOGRAD – Oružje nađeno u sanducima u blizini porodicne kuće premijera Aleksandra Vučića ostavljeno je verovatno da bi bilo upotrebljeno, izjavio je danas potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić navodeći da taj slučaj mora biti do kraja rasvetljen.
Ljajić je na RTS-u rekao da je nađena bilo gde ovolika količina oružja, to mora biti predmet najsveobuhvatnije istrage.
“To oružje nije sakriveno da bi se mravi igrali sa njim, verovatno je sakriveno da bi se jednog dana protiv nekoga upotrebilo. Posebno ako se radi o tome da je oružje pronađeno u blizini porodične kuće premijera, to onda zaista mora biti signal za uzbunu za sve nadležne institucije, pre svega službe bezbednosti i policiju”, kaže Ljajić.
Ministar navodi da moramo imati konačni epilog ove situacije kako bi se sprečila svaka relativizacija i improvizacija čitavog ovog slučaja.
Ovaj događaj, kaže Ljajić, mora da bude do kraja rasvetljen, da se vidi čije je oružje i protiv koga je bilo namenjeno.
“Ova zemlja je imala tragična iskustva sa takvim relativizacijama sličnih slučajeva i incidenata. Da se to ne bi dogodilo u ovom slučaju, zaista je neophodna najsveobuhvatnija istraga koja će rezultati i konačnim epilogom”, zaključio je Ljajić.
Policija je juče u šumi u blizini porodične kuće premijera, po prijavi meštana Jajinaca, našla arsenal oružja u sanducima.

Exit mobile version