Naslovna Sandžak Novi Pazar „Mala studija sećanja“ Davuda Turkovića: Susret umetnosti, slikarstva i istraživanja sećanja

„Mala studija sećanja“ Davuda Turkovića: Susret umetnosti, slikarstva i istraživanja sećanja

„mala-studija-secanja“-davuda-turkovica:-susret-umetnosti,-slikarstva-i-istrazivanja-secanja
„Mala studija sećanja“ Davuda Turkovića: Susret umetnosti, slikarstva i istraživanja sećanja

Kulturni centar „Vrt 369“ sa ponosom predstavlja izložbu „Mala studija sećanja“ poznatog figurativnog slikara Davuda Turkovića. Ovaj značajan događaj održaće se u subotu, 25. novembra, u 18.00 časova, u naselju Vojniće. Izložba predstavlja susret umetnosti, slikarstva, propitivanja i odgovaranja, gde se umetnost shvata kao ispitivanje, radoznalost i igra odgovornosti.

Davud Turković, autor ove izložbe, već četiri godine u okviru svog doktorskog umetničkog projekta istražuje fenomen sećanja i detinjstva. Tematizovana kao „Studija sećanja“, ova izložba predstavlja vrhunac njegovog dugogodišnjeg rada i istraživanja. Turković kroz svoje figurativne slike vešto oslikava sećanja, pružajući gledaocima priliku da istraže duboke slojeve prošlosti i ličnih iskustava.

Na ovoj izložbi posetioci će imati priliku da iskuse kako se umetnost prepliće sa ličnim sećanjima i kako slikarstvo može da posluži kao sredstvo za istraživanje i očuvanje tih dragocenih trenutaka. Svaki rad na izložbi odražava Turkovićevu sposobnost da uhvati suštinu prošlih vremena, pretvarajući ih u umetničke kreacije koje govore više od samih slika.

Kulturni centar „Vrt 369“ poziva publiku da se pridruži ovoj manifestaciji i doživi jedinstvenu priliku da se poveže sa delima Davuda Turkovića, koji svojim slikarstvom prenosi priče, emocije i uspomene. Otvaranje izložbe biće obogaćeno kulturnim programom koji odgovara temi i duhu Turkovićevog stvaralaštva, stvarajući atmosferu koja odražava bogatstvo i dubinu njegovog slikarstva.

„Mala studija sećanja“ nije samo izložba, već i omaž procesu umetničkog stvaralaštva, istraživanja i pamćenja. Kulturni centar „Vrt 369“ sa zadovoljstvom poziva sve ljubitelje umetnosti da postanu deo ovog nezaboravnog iskustva koje spaja prošlost, sadašnjost i budućnost kroz moć slikarstva.

indeksonline.rs

Exit mobile version