Naslovna Vijesti Svijet Malezija ne staje dok ne nađe MH370

Malezija ne staje dok ne nađe MH370

Premijer Malezije kaže da njegova zemlja “neće stati” dok ne bude razrešena misterija leta MH370, o kojoj se ništa ne zna ni mesec dana od nestanka aviona.

“Želimo da nađemo odgovore. Želimo da utešimo porodice i nećemo stati dok odgovori ne budu pronađeni”, rekao je Nadžib Razak tokom posete centru za operacije potrage za nestalim avionom u australijskom Pertu, odakle poleću brodovi i avioni uključeni u potragu.

Uprkos tome što su plutajući objekti uočeni na satelitskim snimcima na jugu Indijskog okeana, posade osam zemalja koje učestvuju u potrazi nisu još izvadile iz mora nijedan deo olupine boinga 777 Malezija Erlajnza.

Avion je nestao 8. marta sa 239 putnika i članova posade. Malezija je zvanično saopštila 25. marta da je avion “završio na jugu Indijskog okeana”.

Potragom, oko 1.850 zapadno od Perta, rukovodi Australija, a australijski premijer Toni Abot ocenio je da je ta operacija “jedna od najtežih u istoriji”.

“Svakoga dana, od sitnih informacija, rekonstruišemo sliku. I svakoga dana, znamo malo više o tome šta je moglo da se dogodi na tom kobnom letu”, dodao je on.

Dvojica premijera pozdravila su “izuzetnu” međunarodnu saradnju u ovoj operaciji, u kojoj učestvuju osim Australije i Malezije, Kina, Južna Koreja, SAD, Britanija, Japan i Novi Zeland.

sandzakhaber / izvor: b92.net

Exit mobile version