Naslovna Vijesti Marš mira, kolona od 6000 učesnika!

Marš mira, kolona od 6000 učesnika!

Kolona sa oko 6.000 učesnika ovogodišnjeg “Marša mira” koja je jutros krenula iz Liplja prema Potočarima prošla je Cersku i prvi učesnici već polako pristižu u Mravinjke, gdje će večeras i prenoćiti.
Naša ekipa bila je na licu mjesta i razgovarala su učesnicima „Marša“ koji su stigli iz Mostara, Jablanice, Kalesije i drugih krajeva zemlje i svijeta. Mnogi su, kažu, ostali iznenađeni dobrotom mještana kroz čija sela su prolazili.
Ramiz Kadrić iz Drežnice kod Mostara, pješice je prema Potočarima krenuo 26. juna.
– Ovo je moje šesto učešće, i planiram ići sve dok me zdravlje bude služilo. Put je jako dobar, i najvažnije je da nema ni umora, a ni žuljeva – priča nam Kadrić, kojem s burekom i sokom u ruci prilazi Srebreničanin Suljo Alić, koji je s porodicom nastanjen u Kentakiju.
– Prigodio sam godišnji odmor kako bih i ovog 11. jula bio sa svojim narodom u Potočarima. U vrijeme genocida, u kojem sam izgubio oca, amidžu, amidžiće, tečiće, imao sam 11 godina – kaže nam Alić, koji s suprugom i dvije kćerkice, učesnicima dijeli hranu i piće.
U putu zatičemo i grupu uposlenika TE Tuzla. Put je, kažu uglas, bio dobar, a nadaju se da će ih zdravlje poslužiti, kako bi došli i dogodine.
– Dokle god budem živ, i dokle god mi Bog bude dao zdravlje ja ću dolaziti. Ovo je za mene velika čast, i na ovaj način dajemo svoj doprinos da se genocid nikad ne zaboravi – ističe Mevludin Zukić, vođa grupe iz TE Tuzla.
Osvježenje su danas i jučer dijelili i iz kompanije „Bingo“ ali i Udruženja „Djeca – djeci“ , „Nova nada“

Exit mobile version