Naslovna Vijesti Politika Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

memic:-pred-vladom-su-brojni-projekti-od-vitalnog-znacaja-za-sandzak
Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni projekti od vitalnog značaja za razvoj Novog Pazara i Sandžaka, kao što su izgradnja saobraćajne infrastrukture i nastavak izgradnje Kliničko-bolničkog centra.

On je kazao da će predano i sa integritetom, kao deo Vlade Srbije, nastaviti da radi na prosperitetu svog naroda, svih građana i Srbije.

-Molim Uzvišenog Gospodara da mi podari snage, znanja i zdravlja na odgovornom emanetu koji sam preuzeo. Hvala Rasimu Ljajiću na velikom ukazanom poverenju. U narednom periodu, kao ministar turizma i omladine u novoj Vladi Republike Srbije, posvetiću se daljem razvoju naše zemlje i unapređenju života svih njenih građana. Svojim delovanjem nastojaću da doprinesem ugledu stranke i našoj posvećenosti zajedničkom napretku i saradnji. Za mene počinje nova etapa u kojoj iskustvo postaje temelj za nove izazove, naveo je Memić.

Dodao je da je nova Vlada, nakon rekordne godine u turizmu, koju su karakterisala značajna ulaganja države u turističku infrastrukturu, u obavezi da nastavi još energičnije.

-Nova Vlada će nastaviti ulaganje u turizam kroz projekte integralnog razvoja u okviru programa „Skok u budućnost”. Očekujemo da specijalizovana izložba EXPO 2027 bude ključni zamajac razvoja turističke privrede, kako je predsednik Vlade Miloš Vučević obrazložio u svom ekspozeu. U sektoru omladine, nastavićemo sa implementacijom Akcionog plana u stalnom dijalogu sa mladima, sa ciljem je da mladi ostanu u Srbiji i nastave njen ubrzan razvoj. Država će podržati mlade u zapošljavanju i preduzetništvu, ali će i ulagati u renoviranje i izgradnju prostora za mlade, omladinskih centara, klubova i kancelarija za mlade, zaključio je ministar Memić.

Exit mobile version