Naslovna Mobile Auto Mercedes CLA Shooting Brake stiže 2014.

Mercedes CLA Shooting Brake stiže 2014.

Najnovije fotografije test prototipa otkrivaju da je novi član porodice kompaktnih Mercedesa veoma blizu produkcijskom modelu.

11409648845295b819c925f844457553_640x37885

Mercedes nastavlja razvoj novih kompaktnih automobila sa prednjim pogonom već ustaljenim ritmom.

Najpre je 2011. lansirana druga generacija modela B klase. Periodično predstavljenje novih kompaktnih modela nastavljeno je 2012. premijerom koncepcijski izmenjene A klase, zatim kupe limuzine CLA i, najzad, na auto-salonu u Frankfurtu u septembru2013. prikazan je krosover GLA.
Prema najavama čelnika kompanije, u 2014. uslediće i peti model – Mercedes CLA Shooting Brake. Nastao po ugledu na veći i luksuzniji CLS Shooting Brake, koji je podelio mišljenja fanova u pogledu dizajna, CLA Shooting Brake izgleda dopadljivije i više podseća na klasičnu karavan verziju.

Sa druge strane, automobil je zadržao prepoznatljiv prednji deo koji je karakterističan za Mercedes CLA.

Što se tiče praktičnosti, Shooting Brake će svakako biti upotrebljiviji i prostraniji od kupe limuzine na kojoj je koncipiran. Linija krova ne spušta se naglo kao kod modela CLA, pa će putnici na zadnjim sedištima imati više komfora i mesta za glave, dok će zapremena prtljažnika biti značajno uvećana

Kada je reč o motorizaciji, očekuje se da će Shooting Brake iskoristiti postojeću paletu pogonskih agregata koji su dostupni u Mercedesu CLA. Kupcima će biti ponuđen izbor četvoricilnidričnih benzinskih i dizel turbo-punjeni motora u rasponu od 122 ks do 211 ks, a pored standardnog pogona na prednje točkove, kao opcija biće dostupan i Mercedesov 4MATIC sistem.

Ostaje nepoznanica da li će se gami pridružiti i sportska AMG verzija, kao što je to bio slučaj kod modela CLS Shooting Brake. Ako se Mercedes odluči na taj potez, za AMG 45 model rezervisan je 2.0 litarski turbo-benzinac sa 360 ks.

sandžakhaber / izvor: B92.net

Exit mobile version