Naslovna Featured Istaknuto Mesta za još 30 brucoša na Učiteljskom fakultetu u Novom Pazaru

Mesta za još 30 brucoša na Učiteljskom fakultetu u Novom Pazaru

mesta-za-jos-30-brucosa-na-uciteljskom-fakultetu-u-novom-pazaru

Zbog velikog interesovanja budućih studenata za upis na Učiteljski fakultet Univerziteta u Beogradu sa sedištem u Novom Pazaru, za septebarski upisni rok odobreno je još 10 budžetskih i 20 samofinansirajućih mesta. Predaja dokumenata obaviće se 2. i 3. septembra, provera sposobnosti radiće se 4.septembra, a prijemni ispiti polagaće se u Novom Pazaru 7. septembra.

Osnovne studije na Učiteljskom fakultetu u Novom Pazaru u junskom roku upisalo je 40 budžetskih i 6 samofinansirajućih studenata. Prema rečima rukovodioca Učiteljskog Fakulteta u Novom Pazaru Sefedina Šehovića, dodatna mesta su odobrena jer je u pitanju vrlo atraktivno, ali i deficitarno zanimanje.

”Zbog posebne zainteresovanosti kandidata zahtevali smo da nam za budžetsko finansiranje prošire listu za još 10 kandidata i za samofinansiranje 20 kandidata. U saradnji sa matičnim Univerzitetom u Beogradu  odobrono nam je da primimo još 10 koji će se finansirati iz budžeta i 20 za samofinansiranje”, izjavio je Šehović.

Budući brucoši Učiteljskog fakulteta, osim prijemnog ispita iz srpskog jezika i književnosti i opšete kulture, imaju i proveru muzičkih, fizičkih i govornih sposobnosti.

Podnošenje dokumenata će se obaviti 2. i 3. septembra, a od dokumenata potrebno je dostaviti svedočanstva o završena sva četiri razreda srednje škole i diplomu.

Asistent na fakultetu Boško Mihailović pozvao je zainteresovane kandidate da se upišu na ovaj, kako ističe, atraktivan fakultet koji posle osnovnih studija daje mogućnost studentima za dalje napredovanje kroz master studije i doktorske.

Iako je u pitanju Učiteljski fakultet Univerziteta u Beogradu, prijemni ispiti i upis budućih brucoša obaviće se u Novom Pazaru. Važna informacija za zainteresovane kandidate je da se većina pitanja na testu iz srpskog jezika odnosi na programske sadržaje iz 4. razreda gimnazije.

S.Lj.

Exit mobile version