Naslovna HRONIKA Milan Radoičić pušten na slobodu

Milan Radoičić pušten na slobodu

milan-radoicic-pusten-na-slobodu

BEOGRAD – Viši sud u Beogradu odbio je predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora Milanu Radoičiću (45) osumnjičenom da je sa, za sada, više nepoznatih lica, izvršio krivična dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela, Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i Teška dela protiv opšte sigurnosti.

Sud je Radoičiću odredio meru zabrane napuštanja boravišta, kojom mu je zabranjeno da bez odobrenja suda napusti teritoriju Srbije i zabranjen mu je odlazak na teritoriju AP Kosovo i Metohija.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je, nakon saslušanja Radoičića o razlozima za određivanje pritvora, odbio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora usled opasnosti od bekstva, navodi se u saopštenju tog suda.

Naloženo mu je da se svakog 1. i 15. u mesecu javlja nadležnoj policijskoj stanici, a njemu je oduzeta putna isprava, odnoso pasoš Srbije, i upozoren je da se protiv njega može odrediti pritvor ukoliko prekrši izrečene zabrane i obaveze.

Osumnjičeni je juče na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva.

Naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeno je više, za sada, nepoznatih lica, kojima se
na teret stavlja krivično delo Teška dela protiv opšte sigurnosti.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, Radoičić se tereti da je od januara 2023. godine do 24. septembra oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle, Federacija BIH, koje mu je, kako se navodi, isporučivano na teritoriji Grada Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin, a koje je potom prenosio i skladištio na neutvrđenim lokcijama na teritoriji AP Kosova i Metohije, gde ih je skrivao u napuštenim objektima i šumama, pa je kao kolovođa grupe sa više NN lica, zajedničkim delovanjem i opšte opasnom radnjom 24. septembra izazvao opasnost za život ljudi u mestu Banjska na teritoriji AP KIM.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version