Naslovna Vijesti MINISTARSTVO FINANSIRA IZGRADNJU SEOSKIH PUTEVA! Sredstva za seoske puteve na teritoriji Novog...

MINISTARSTVO FINANSIRA IZGRADNJU SEOSKIH PUTEVA! Sredstva za seoske puteve na teritoriji Novog Pazara

Novi Pazar – Grad Novi Pazar jedna je od pet lokanih samouprava čiji su predstavnici danas u Beogradu, sa ministarkom poljoprivrede Snežanom Bogosavljević Bošković, potpisali ugovore o korišćenju sredstava za unapređenje poljskih puteva i komasacije. U ime grada Novog Pazara ugovor je potpisao potpredsednik Skupštine Nihad Hasanović.

Prema rečima ministarke poljoprivrede Snežane Bogosavljević Bošković ove godine je planirano potpisivanje 6 ugovora sa pet lokalnih samouprava, među kojima je i Novi Pazar. Ukupna vrednost investicije je 43 miliona dinara i plan je da se tim sredstvima izvrši komasacija na oko 13 hiljada hektara.

”Grad Novi Pazar je”, kako je izjavio potpredsednik Skupštine Nihad Hasanović, ”na vreme i kvalitetno odradio Program zaštite i uređenja poljoprivrednog zemljišta,” ispunivši tako glavni uslov za dobijanje ovih sredstava, koja će – istakao je Hasanović – namenski biti iskorišćena.

Pomoći poljoprivrednicima u ruralnim sredinama da se lakše, bezbednije i efikasnije bave poljoprivrednom proizvodnjom i obavljaju transport svojih proizvoda je – prema rećima ministarke Bogosavljević Bošković, inače prevashodan cilj ovog programa.

Exit mobile version