Naslovna Vijesti Munira Subašić: Hag je pustio Šešelja samo da ga se reši

Munira Subašić: Hag je pustio Šešelja samo da ga se reši

Munira Subašić, predsjednica Udruženja “Majke enklava Srebrenica i Žepa” ogorčena je nakon današnje prvostepene presude Haškog tribunala, koji je po svih devet tačaka optužnice oslobodio četničkog vojvodu i lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.
– Čula sam davno da je Šešelj njihova noćna mora i oni su njega pustili samo da ga se riješe. Nije ovo slučajno, već se radi o nekoj igri – prokomentarisala je Subašić za “Avazov” portal.
Za ovakvu odluku Tribunala, kako navodi, kriv je “veliki lobi Srba, Srbije i Rusije”.
– On je slobodan, a sada će podizati optužnice protiv naše djece koja su ostala živa, jer su kriva zato što su ostala živa. To pokazuje i slučaj Nasera (Orića, op.a. ) i svih drugih. Ide se na to da se žrtve izjednače sa zločincima. Vidjet ćemo šta će naša pametna elita i intelektualci uraditi – kazala je Subašić.
– Kao muslimanka bila sam sretna da je formiran Haški tribunal, ali evo vidim da politika pomalo ulazi i na njegova vrata. Bilo je jako važnih presuda u Haškom tribunalu, a vidjet ćemo šta će u Šešeljevom slučaju odlučiti Žalbeno vijeće – rekla je Subašić.

Exit mobile version