Naslovna Vijesti Hronika Muratoviću potvrđena presuda, Niloviću se ponavlja suđenje

Muratoviću potvrđena presuda, Niloviću se ponavlja suđenje

muratovicu-potvrdjena-presuda,-nilovicu-se-ponavlja-sudjenje

BEOGRAD – Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu i pravosnažno osudio na tri i po godine zatvora Mitra Muratovića za nelegalno nošenje pištolja i ukupno 16 metaka u restoranu “Durmitor” 1. juna 2017. godine.

Istom odlukom sud je ukinuo deo iste presude kojom je Miloš Nilović bio oslobođen od optužbi za neovlašćeno nošenje pištolja sa okvirom u kome se nalazilo 14 metaka i naložio da mu se suđenje ponovi pred Višim sudom u Beogradu.

Njih dvojica su bili uhapšeni zajedno sa još nekoliko muškaraca u beogradskom restoranu “Durmitor”, 1. juna 2017. godine, kada je policija kod njih pronašla dva pištolja.

Muratović je osuđen zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a u kaznu od tri i po godine mu je uračunata i ranije izrečena pravnosnažna kazna zatvora godinu i 11 meseci, navodi se u informaciji suda u koju je Tanjug imao uvid.

Takođe mu je izrečena mera bezbednosti oduzimanja predmeta i to pištolj i meci.

Niloviću će se ponoviti suđenje zbog istog krivičnog dela, odnosno jer je 1. juna 2017. godine, u restoranu “Durmitor” neovlašćeno nosio pištolj sa okvirom u kome se nalazilo 14 metaka, a koji je prilikom dolaska policije odbacio.

“Pištolj je pronađen prilikom intervencije policijskih službenika na pločniku pored stola gde su sedeli Muratović i Nilović, nakon čega su lišeni slobode”, navodi se unformaciji suda.

U obrazloženju Apelacionog suda navodi se da je osnovano žalbom Višeg javnog tužioca u Beogradu osporena pravilnost i zakonitost oslobađajućeg dela presude u odnosu na Nilovića.

“Naime, Apelacioni sud nalazi da se osnovano izjavljenom žalbom tužioca ukazuje na to da je prvostepena presuda u ovom delu doneta uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka jer su razlozi presude protivrečni izreci, a dati razlozi su nejasni i u znatnoj meri protivrečni, što je posledica pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjenicnog stanja”, navodi se u odluci.

Muratović je od 2019. bio kućnom pritvoru sa nanogicom, jer je i ranije osuđivan zbog nošenja oružja, a prethodno je u pritvoru je bio više od dve godine.

Za Muratovića i Nilovića mediji pišu da su pripadnici takozvanog “škaljarskog klana” iz Crne Gore, ali su njih dvojica te navode negirali na suđenju.

U “Durmitoru” je 1. juna 2017. godine policija uhapsila ukupno 10 osoba, ali su se nakon istrage na optužnici našla samo Muratović i Nilović, kao i Ilija Zec, koji je u maju 2018. godine na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela sa Višim javnim tužilaštvom, osuđen na uslovnu kaznu zatvora od 10 meseci sa rokom provere od tri godine i novčanu kaznu od 20.000 dinara.

Pri hapšenju kod Muratovića su pronađena dva pištolja. Tužilaštvo smatra da je on vlasnik jednog, dok su drugi pištolj naizmenicno nosili on i Nilović.

Muratović je na početku suđenja negirao krivično delo tvrdeći da je krenuo da preda oružje u policijsku stanicu preko puta restorana, ali da je uhapšen pre nego što je uspeo da to uradi.

Nilović je, kako se sumnja, prošle godine u maju trebalo da bude meta M.M, kada je on ušetao u pun kafić na Vračaru noseći “uzi”, ali je lokal brzo napustio, a nakon toga je ubrzo i uhapšen.

indeksonline.rs

Exit mobile version