Naslovna Sport Fudbal Muslinov spisak Ljajića opet nema na spisku reprezentacije

Muslinov spisak Ljajića opet nema na spisku reprezentacije

 

Slavoljub Muslin je odredio spisak za predstojeću kvalifikacionu utakmicu za Svetsko prvenstvo protiv Velsa u Kardifu (12. novembar) i prijateljski meč sa Ukrajinom u Harkovu (15. novembar), a među pozvanima nema Adema Ljajića!

Iako je Ljajić u dobroj formi u Torinu, Muslin je procenio da mu Adem ipak ne treba za ove dve utakmice. Selektor je u tim vratio Duška Tošića, a novo ime je i Aleksandar Pešić.

– Čeka nas najteža utakmica u grupi, protiv Velsa, i ti zahtevi će biti visoki. Pritisak će biti na njima, pošto u meč ulaze kao favoriti, ali mi se nalazimo u dobrom periodu. U razgovoru sa igračima shvatio sam da jedva čekaju da se nađemo zajedno i da nastavimo sa radom koji smo započeli. Biće teško, ali smo na dobrom putu – rekao je Muslin.

Selektor je dodao da je napravljena ozbiljna analiza Velšana.

– Oni su kvalitetniji od Iraca, imaju više igrača koji mogu da naprave razliku na terenu. Prošli meč u kvalifikacijama protiv Gruzije nisu igrali Alen i Remzi, ali je izuzetni Geret Bejl bio tu. Kao ekipa su vrlo dobri, ukomponovani i igraju dugo zajedno. Ne treba da se varamo da je to ona ekipa koju smo pobeđivali u prošlosti, kojoj smo dali devet golova u dva meča. Sasvim drugačija ekipa, ali isti igrači. Zenit im je bio na Evropskom prvenstvu u Francuskoj i definitivno je lakše osvajati nešto, nego održati. Nadam se da će Kolarov doći u Beograd sa ostalim igračima, on na tome insistira. Ali, sve zavisi i od trenera Mančester sitija, Pepa Gvardiole. Kada je bio suspendovan pred utakmicu sa Irskom, Pep ga nije pustio. Aleksandar je vođa ekipe i potreban nam je i kada ne igra – rekao je Muslin.

SPISAK

Golmani: Vladimir Stojković, Predrag Rajković, Aleksandar Jovanović.

Odbrana: Antonio Rukavina, Aleksandar Kolarov, Filip Mladenović, Matija Nastasić, Branislav Ivanović, Nikola Maksimović,

Jagoš Vuković, Stefan Mitrović, Aleksandar Ignjovski, Duško Tošić.

Vezni red: Luka Milivojević, Nemanja Gudelj, Nemanja Matić, Ljubomir Fejsa, Nemanja Radoja.

Napadači: Dušan Tadić, Zoran Tošić, Lazar Marković, Filip Kostić, Aleksandar Mitrović, Andrija Pavlović, Aleksandar Katai, Aleksandar Pešić.

Exit mobile version