Naslovna Featured Istaknuto Najupečatljiviji trenutak na skupu u hali Pendik !

Najupečatljiviji trenutak na skupu u hali Pendik !

Velika pozitivna emocija je bila na skupu u hali Pendik. Sadržaj skupa je bio različit, i podsjetio je sve prisutne na trnoviti put koji su svi zajedno prošli od 2008.godine do današnjih dana.

Te 2008.godine Novi Pazar je krenuo stopama Rasima Ljajića , da iz jedne izolovano-učmale sredine krene putem integracija ka svim državnim strutkurama, pristupnim fondovima i opštoj borbi da se što više novca izbori za ovaj grad. Ono štoj je najupečatljiviji trentutak je to da se na skupu proučila fatiha i pomenula imena mnogih boraca SDP-a koji nisu među živim. Spomen na ove hrabre borace za svoju čarsiju i mahalu je mnoge potresao, ali ono što posebno ostavlja dojam jeste FB status nakon skupa, od strane Kema Divanefendića, koji je na spomen njegovog rahmetli baba u hali Pendik napisao emotivni status. Svi smo mi izvukli jednu pouku, koju je između ostalog i ministar Rasim Ljajić rekao, da su se naši očevi kao mudriji borili da ovom gradu bude bolje koliko se to može u ovako teškom vremenu, u državi koju još uvjek razjeda nacionalizam, tako se moramo i mi boriti za našu djecu i buduća pokoljenja, da ostavimo što više hajrata, i da našoj djeci bude ljepši život u ovom gradu, kao i državi”. FB status Kema Divanefendića:

“Veliki ponos i velika čast je bilo imati te za baba… Neizmerno sam srećan i zahvalan stranci SDP i njenom lideru Rasimu Ljajiću što su se setili moga baba i izučili mu El fatihu u prepunoj hali Pendik i ako nije sa nama već 14 godina…. Hvala Rasime, mnogo ti hvala Rasime. Ovo je bio poseban trenutak za mene koji ću pamtiti celog života… Živ i srećan ti nama bio Rasime…”

Exit mobile version