Naslovna Vijesti Svijet Nastavlja se potraga za olupinom aviona EgyptAir

Nastavlja se potraga za olupinom aviona EgyptAir

Potraga za avionom EgyptAir na letu 804 koji je nestao iznad Mediterana nastavlja se posle izveštaja da olupina koja je pronađena ne pripada letelici te kompanije.

Kada su istražitelji prišli olupini pronađenoj u Sredozemnom moru ustanovili su da ne pripada avionu koji se juče srušio, naveo je potpredsednik kompanije EgyptAir Ahmed Adel u izjavi za CNN.

Avion Erbas A320, u kojem je bilo 66 putnuka i članova posade, nestao je u četvrtak ujutro na liniji od Pariza do Kaira.

CNN podseća da je Adel prethodno rekao da je olupina aviona pronađena.

Adel je rekao da je u pitanju greška, dodavši da “ono što su identifikovali nije deo njihovog aviona”, pa se potraga i spasilačka operacija nastavljaju.

On je rekao da EgyptAir ne učestvuje u potrazi i da informacije dobija od grčkih vlasti i egipatske vojske, ali nije naveo detalje o tome zašto je prethodno rečeno da olupina pronađena u vodi pripada letelici te kompanije i kako su podaci prikupljeni.

Kompanija je sinoć objavila na društvenoj mreži Tviter da su ostaci aviona EgyptAir nađeni u Egejskom moru, u blizini grčkog ostrva Karpatos, jugozapadno od Rodosa.

Grčke vlasti su objavile da je mlaznjak napravio niz izuzetno naglih zaokreta pre pada u more.

Egipat je saopštio da je verovatnije da su teroristi oborili avion nego da je u pitanju tehnička greška.

Nema indicija o tome šta je uzrok pada

Francuski ministar spoljih poslova Žan-Mark Ero kaže da nema apsolutno nikakvih indikacija o uzroku pada aviona na letu iz Pariza u Kairo.

Ero je za televiziju Frans 2 rekao da će danas u Parizu primiti porodice putnika “s ciljem da se potpuno transparentno pruži maksimum informacija” o nestanku aviona kompanije Idžipter. “Sve pretpostavke su analizirane… apsolutno nemamo nijednu indikaciju o uzrocima pada aviona”, rekao je Ero.

Šef francuske diplomatije je dodao da Francuska, zajedno sa Grčkom, Egiptom i drugim zemljama učestvuje u potrazi za olupinom aviona.

izvor: N1

Exit mobile version