Naslovna Vijesti Nataša Kandić: Presuda Karadžiću pravična!

Nataša Kandić: Presuda Karadžiću pravična!

Osnivačica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić ocenila je da je presuda Radovanu Karadžiću od 40 godina zatvora pravedna za žrtve ali i za optuženog.Gostujući na N1 televiziji ona je ocenila da je on kažnjen za dela za koja je znao da su se dogadjala.

“Bilo je najlogičnije da mu se izrekne kazna doživotnog zatvora, jer je to u stvari 40 godina”.

Kako je istakla, nijedan domaći sud ne bi utvrdio sve činjenice koje je utvrdio Haški tribunal.

Ova presuda je najveća prepreka za svaki pokusaj revizije, nove interpretacije onoga šta se dogodilo u Zvorniku, Sanskom mostu, Prijedoru, ocenjuje ona i dodaje da je definitivno utvrđen genocid i da je u svim delima utvrđena diskriminatorska namera – da se stvori homogena sredina bez muslimana i Hravata. “To su sudske činjenice i te sudske činjenice će ostati”.

Prema njenim rečima, prvi put je čula, prilikom izricanja presude da je postojalo 50 logora, kakva je situacija bila u njima i koliko je ljudi umrlo.

Kako je istakla, uvek se vodilo računa da se ne optužuju oni na visokim pozicijama kako bi se sačuvale te državne institucije. “To otkriva da ni nakon 20 godina nema te vlasti koja hoće da kaže ono što je tačno da su državne institucije zloupotrebljene”.

Exit mobile version