Naslovna Vijesti Svijet NATO traži sastanak s Rusijom

NATO traži sastanak s Rusijom

NATO Secretary General Jens Stoltenberg delivers his speech during an official inauguration ceremony at Deveselu air base, Romania, May 12, 2016. Inquam Photos/Octav Ganea/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. EDITORIAL USE ONLY. ROMANIA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN ROMANIA.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da je ta zapadna vojna alijansa postigla “široki dogovor” da traži još jedan sastanak s Rusijom pre samita NATO-a u julu u Varšavi.

Stoltenberg je rekao da su se ministri spoljnih poslova zemalja članica NATO-a sinoć tokom večere dogovorili o “pristupu dvostrukog koloseka” Kremlju, odnosno da se učvrsti odbrana alijanse od, kako smatraju, sve veće ruske pretnje, ali i da se postigne dijalog s Moskvom.

“Svi ministri su se dogovorili da nam u trenutnoj situaciji treba platforma (kao što je) Savet NATO-Rusija da postignemo transparentnost i predvidljivost”, rekao je Stoltenberg.

Savet NATO-Rusija, osnovan 2002. godine, sastao se u aprilu, po prvi put u poslednje dve godine, međutim tada nisu prevaziđene razlike između Moskve i tog vojnog saveza.

izvor: n1

Exit mobile version