Naslovna HRONIKA Neki povezani sa aferom Tunel biće izručeni, a neki uskoro privedeni pravdi

Neki povezani sa aferom Tunel biće izručeni, a neki uskoro privedeni pravdi

neki-povezani-sa-aferom-tunel-bice-izruceni,-a-neki-uskoro-privedeni-pravdi

PODGORICA – Državni sekretar u Ministarstvu pravde Bojan Božović izjavio je danas da će neka lica povezana sa aferom “Tunel” biti izručena Crnoj Gori, a neka uskoro biti privedena pravdi.

Božović je u emisiji Link Radija Crna Gora rekao da veruje da nije slučaj da su kriminalne grupe jače od sistema i da će javnost dobiti sve informacije, a pravda biti zadovoljena.

Poruka je, kaže, da niko nije jači od države.

“Ali se otvara pitanje ko je odgovoran i na kom nivou. Otvara se sijaset pitanja”, kazao je Božović.

Naveo je da mnoge pravosudne institucije nemaju ni približno adekvatne uslove za rad, ali i da je depo Višeg suda u Podgorici morao da bude bolje čuvan.

“Više puta je bilo razgovora o tome, po mom sudu, svi koji rukovode institucijama koje su bile nadležne da to spreče su morali da reaguju bolje. Ne želim da aboliram ni one institucije koje su morale da budu agilnije kada je u pitanju obezbeđivanje uslova za sudstvo. Za 35 godina nijedna zgrada za sudije nije napravljena”, rekao je Božović.

Ministarstvo pravde je jedna od karika koja se bavi pitanjem izručenja, kazao je on.

“Uspostavice se komunikacija sa Švedskom. Uhapšeni (Vladimir Erić iz Loznice) je u ektradicionom pritvoru i verujem da ćemo izvršiti sve što su naše međunarodne i zakonske obaveze i da će dalja komunikacija biti ostvarena u skladu sa daljim procedurama”, rekao je Božović, preneo je portal RTCG.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version