Naslovna HRONIKA Nevreme napravilo probleme u više crnogorskih opština

Nevreme napravilo probleme u više crnogorskih opština

nevreme-napravilo-probleme-u-vise-crnogorskih-opstina

PODGORICA – Nevreme praćeno kišom i vetrom napravilo je danas brojne probleme u više crnogorskih opština.

Jak vetar, tokom prepodneva, oborio je više stabala u gradskom delu kolašinske opštine.

Četinarsko drvo oboreno u ulici ispod vrtića Sestre Radović, prilikom pada, oštetilo je jedno vozilo i novi trotara u toj saobrćajnici. Bor koji je vetar prelomio u, takozvanom, izbegličkom nasellju oštetio je krov terase jednog stana. Vlasnici kažu da će, tek kad se stablo pomeri, biti jasno kojeg je obima šteta.

Vetar je oštetio i krovove nekoliko stambenih i pomoćnih objekte, a dodatno je oštećena i fasada vrtića, koja je stradala tokom nevremna pre nekolio dana.

Iz kolašinske Službe zaštite i spašavanja kažu da im sugrađani nisu prijavljivali probleme zbog posledica nevremena. Informacija o značajnijoj šteti na objektima nemaju ni u Opštini. Podsećaju da je odron, koji je izazvala kiša minule sedmice, na putu u Mrtvom Dubokom, delom saniran juče.

Herceg Novom usled jakih udara vetra jutros je u Ulici Orjenskog bataljona palo stablo na parkirano vozilo. U Herceg Novom su, prenosi portal RTHN, zabeleženi najjači udari vetra od 14 metara u sekundi.

Nevreme je uzrokovalo probleme i na Cetinju. Služba zaštite i spašavanja Prestonice Cetinje, kako je za Radio Cetinje kazao načelnik Miloš Ćećanović, intervenisala je na više lokacija.

“U naselju Kongo, vetar je otkrio kompletan srednji deo krova zgrade. Kuća u Bajicama je takođe raskrivena. Bilo je još sitnih intervencija tokom jutra”, kazao je Ćećanović.

Jak vetar prevrnuo je brod usidren kod Perasta, a obilne padavine uzrokovale su i poplave. Used nevremena palo je i jedno stablo koje je oštetilo vozilo, preneo je portal RTCG.

Crveni meteoalarm izdat je za danas za područje cele države zbog vremenskih prilika.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version