Naslovna Mobile Auto Nirburgring prodat nemačkoj Capricorn grupi

Nirburgring prodat nemačkoj Capricorn grupi

Proizvođač automobilskih delova, Capricorn, postao je vlasnik čuvene nemačke trkačke staze za sumu od oko 100 miliona evra.

Na taj način, staza i prateći objekti ostaće i dalje u nemačkim rukama, a novi vlasnik će prema pisanju domaćih medija u kompleks uložiti dodatnih 25 miliona evra.

Capricorn je i pre ove transakcije imao poslovne veze sa Nirburgringom, s obzirom da je od 350 zaposlenih u kompaniji, njih 100 radilo u testno-proizvodnom centru tog proizvođača koji se nalazi u objektu u okviru staze.

Kada je reč o budućnosti i nameni Nirburgringa, prema prvim najavama novog vlasnika, fanovi nemaju razloga za strah. Capricorn je saopštio da će nastaviti da organizuje trke i druga događanja kojima je Nirburgring i do sada bio domaćin.

Kao moguću kupci Nirburgringa, koji je poslednjih godina dospeo u finansijske probleme, u javnosti su se spominjali između ostalih i američka kompanija HIG Capital, nemački ADAC i Berni Eklstoun, a ljubitelji automobila održali su krajem 2013. protest za spas staze.

sandzakhaber / izvor: b92.net

Exit mobile version