Naslovna HRONIKA Niš:Uklonjena bomba zaostala iz NATO bombardovanja,evakuisani mogu da se vrate

Niš:Uklonjena bomba zaostala iz NATO bombardovanja,evakuisani mogu da se vrate

nis:uklonjena-bomba-zaostala-iz-nato-bombardovanja,evakuisani-mogu-da-se-vrate
Niš:Uklonjena bomba zaostala iz NATO bombardovanja,evakuisani mogu da se vrate

FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ bg BEOGRAD – Avio-bomba zaostala iz NATO bombardovanja uspešno je uklonjena sa gradilišta u naselju Stevan Sinđelić u Nišu i u toku je njen transport ka bezbednoj lokaciji na kojoj će biti uništena, izjavio je v. d. pomoćnika ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Luka Čaušić.

Dodao je da evakuisani građani iz ovog naselja mogu da se vrate u svoje domove.

Čaušić je objasnio da je avio-bomba uz policijsku, protivpožarnu i medicinsku pratnju, sa tri policijska vozila, dva vozila Tima za uništavanje EOR, jednim vatrogasnim vozilom i vozilom Hitne pomoći, u 9.25 časova izmeštena sa teritorije grada Niša, saopštio je MUP.

„Avio-bomba je bezbedno neutralisana i uklonjena sa gradilišta i evakuisani građani mogu bezbedno da se vrate u svoje domove“, kazao je Čaušić, koji se građanima Niša zahvalio na izuzetnoj saradnji i odgovornom ponašanju.

Čaušić se zahvalio i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su učestvovali u ovoj efikasnoj akciji, ali i svim gradskim službama i Gradskom štabu za vanredne situacije grada Niša.

Prema njegovoj proceni, potpuno uništavanje avio-bombe MK 84, težine oko 1.000 kilograma sa eksplozivnim punjenjem od 430 kilograma, biće obavljeno u narednih sat vremena na bezbednoj
lokaciji.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version