Naslovna Vijesti Hronika NOVA MINISTARKA PRAVSE NELA KUBUROVIĆ NAJAVILA JAKU BORBU PROTIV KORUCPIJE I KRIMINALA!

NOVA MINISTARKA PRAVSE NELA KUBUROVIĆ NAJAVILA JAKU BORBU PROTIV KORUCPIJE I KRIMINALA!

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da će to ministarstvo nastaviti da radi na unapređenju efikasnosti pravosuđa i preduzimati brojne mere kako bi se pojačala borba protiv korupcije i kriminala.
-Ministarstvo pravde je u prethodnom periodu posvetilo mnogo vremena izradi strategije istraga o finansijskom kriminalu, koja predlaže brojne aktivnosti koje ćemo da preduzmemo, pre svega, izmena krivičnog zakonika, uvođenje novih krivičnih dela u oblasti privrede, izmena organizacionog zakona, koji se tiče svih organa koji postupaju u borbi protiv organizovanog kriminala – rekla je Kuburović za Radio-televiziju Srbije.
Održana prva sednica Vlade Srbije
Ona je dodala da je planirano i donošenje novog zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.
Ona je naglasila da će se nastaviti aktivnosti koje se odnose na realizaciju zacrtanih ciljeva iz poglavlja 23 pregovora sa EU.
-Zajedno sa prethodnim ministrom Nikolom Selakovićem radili smo uporno na sprovođenju svih aktivnosti vezanih za poglavlje 23. Više od 80 odsto aktivnosti već ispunili, a nadamo se da ćemo nastaviti istim tempom u planiranim rokovima sve uraditi što je zacrtano – rekla je Kuburović

Exit mobile version