Naslovna Sport Tenis Novak dobio rat nerava, ide u finale

Novak dobio rat nerava, ide u finale

Prvi teniser sveta Novak Đoković savladao je Stana Vavrinku sa 7:6 (7-1), 3:6, 6:4, 4:6, 6:0 u polufinalu Australijan opena.

Đoković će u finalu igrati sa Endijem Marijem, koji je četiri seta dobio Berdiha. To će biti treće finale Novaka i Marija u Melburnu, a u prethodna dva slavio je srpski teniser (2011, 2013).

U prethodne dve sezone Đoković i Vavrinka takođe su igrali mečeve u pet setova – prvo je dobio Novak, a zatim prošle sezone Švajcarac.

Za razliku od ta dva spektakularna okršaja, sada smo gledali festival grešaka u kojem su obojica tenisera bili stegnuti tokom najvećeg dela meča. Tenzija se osećala u bukvalno svakom poenu, a i statistika je rečita – Novak je imao 27 vinera i 49 neiznuđenih grešaka, a Vavrinka je meč završio sa 42 direktna poena i 69 grešaka.

U meču punom preokreta, padova na obe strane i ponekog bljeska briljantnosti, jače nerve imao je Đoković, koji je posle tri časa i 30 minuta borbe peti set dobio ’sa nulom’ i obezbedio šansu da se u nedelju bori za svoj osmi Gren slem trofej.

Exit mobile version