Naslovna Vijesti Svijet Novi napad u Turskoj: 120 ranjenih, 6 osoba izgubilo život

Novi napad u Turskoj: 120 ranjenih, 6 osoba izgubilo život

Ankara — Šest osobe je poginulo, a 120 je ranjeno u bombaškom napadu na istoku Turske, nedaleko od iranske granice, javljaju svetski mediji.
Napad u gradu Vanu izveli su, kako navode lokalni zvaničnici, pripadnici Radničke partije Kurdistana (PKK). Meta napada bila je policijska stanica.
Zamenik guvernera Vana Mehmet Parlak optužio je za napad “regionalnu terorističku grupu”, navodi AFP pozivajući se na Anadoliju.
Parlak je rekao da su tri osobe ubijene, među kojima su svi civili, dok ih je 40 ranjeno, od kojih dva policajca. Broj ranjenih je kasnije porastao na 120. 
Policija je uhapsila muškarca za koga se sumnja da je dovezao automobila bombu do stanice. On je ranjen, ali je priveden na ispitivanje u sedište policije u Vanu, navela ja Anadolija. 
Turska i njeni saveznici smatraju PKK terorističkom organizacijom. 
Napori na uspostavljanju mira između vlasti i PKK propali su prošlog leta, od kada je ponovo pojačano nasilje u jugoistčnom regionu koji pretežno naseljavaju Kurdi. 
Još jedna jaka eksplozija odjeknula je jutros u blizini policijske stanice na istoku Turske, u gradu Elazigu, pri čemu je nekoliko osoba ranjeno, samo nekoliko sati nakon što je u napadu automobilom-bombom u istom regionu ubijeno troje, javlja Rojters 
Na snimku koji je turska agencija objavila vidi se gust dim kako izlazi iz zone u kojoj je došlo do eksplozije u Elazigu, čiji uzrok još nije utvrđen.

Exit mobile version