Naslovna Sport Novi Pazar kup 2024 sa 64 ekipe

Novi Pazar kup 2024 sa 64 ekipe

novi-pazar-kup-2024-sa-64-ekipe
Novi Pazar kup 2024 sa 64 ekipe

Prvi međunarodni Novi Pazar kup u fudbalu za dečake rođene između 2012. i 2016. godine okupiće 27. i 28. aprila 64 ekipe iz 25 klubova sa teritorija Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Organizatori dvodnevnog takmičenja su fudbalski superligaš iz Novog Pazara, gradski Sportski savez i Ustanova za sport.

Oni su ocenili da je predstojeći turnir od velikog značaja za čitav region.

“Novi Pazar kup 2024 dolazi posle Ramazanskog turnira u malom fudbalu i sportskih manifestacija povodom Dana grada. Zahvaljujući našoj odličnoj sportskoj infrastrukrturi igraće se na tri lokacije. Siguran sam da ćemo videti dosta talentovanih dečaka, od kojih će neki napraviti i profesionalne karijere. Pozivam ljubitelje fudbala da dođu u velikom broju”, rekao je generalni sekretar gradskog Sportskog saveza Nermin Zećirović.

Dečaci rođeni 2012. godine igraće na Atletskom stadionu, generacije 2013. i 2014. u Šutenovcu, a 2015. i 2016. godište na Sportsko-rekreativnom centru.

“Lepa su iskustva iz Sarajeva, gde se u januaru okupilo oko pet hilljada učesnika i posetilaca. Zadovoljni smo odzivom, uprkos kratkom vremenu za pripremu. Verujem da će turnir da zaživi i da će vremenom da poprimi novu dimenziju. Očekujemo više učesnika naredne godine. Ubeđen sam da ćemo dobiti i neke momke za seniorski tim Novog Pazara”, naveo je trener fudbalske selekcije Novog Pazara do 19 godina Elvir Muratović.

Subotnji i nedeljni program na sve tri lokacije sa ukupno sedam terena u funkciji startuje od 09.00.

“Ovakva manifestacija iziskuje mnogo truda, ali očekujem da sve protekne u najboljem redu. U dva dana biće odigrano 135 utakmica, pa će biti dosta posla za sudije. Imali smo ga u izobilju i tokom Ramazanskog turnira u malom fudbalu. Nas smo osmorica i sledi nam naporan vikend. Nadam se da ćemo uspešno i na zadovoljstvo svih odgovoriti zadatku”, kazao je jedan od sudija na predstojećem turniru Enes Gegić.

M. Minić

The post Novi Pazar kup 2024 sa 64 ekipe appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post Novi Pazar kup 2024 sa 64 ekipe appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

Exit mobile version