Naslovna Sandžak Novi Pazar NOVI PAZAR: Najboljim studentima dodeljena stručna praksa

NOVI PAZAR: Najboljim studentima dodeljena stručna praksa

novi-pazar:-najboljim-studentima-dodeljena-strucna-praksa

Najbolji studenti Državnog univerziteta u Novom Pazaru, sa Departmana za tehničke nauke potpisali su danas ugovore o obavljanju stručne prakse u Gradskoj upravi. Njih troje će u naredna tri meseca, kroz program koji podržava Ministarstvo prosvete Republike Srbije, sticati nova znanja i veštine.

Stručna praksa dodeljuje se studentima koji su, zbog ostvarenih rezultata u isto vreme i stipendisti grada.

“Najbolji studenti u svojim generacijama, budući inženjeri građevine i arhitekture, koji su zaključkom Vlade Srbije odabrani da u Gradskoj upravi za izvorne i poverene poslove obave stručnu praksu, počeće svoje programe. Sem njih zaključkom Vlade obuhvaćena su i studenti koji će obuku proći u Gradskoj biblioteci i Centru za socijalni rad”, rekao je načelnik Gradske uprave Džemil Divanefendić.

Načelnik je dodao da grad podržava najbolje izdanke mladih generacija i podsetio da najuspešniji studenti državnih univerziteta u Srbiji svake godine imaju mogućnost da konkurišu za stipendije.

„Želimo da mladi, uspešni ljudi ostanu ovde, da rade sa nama i da svi zajedno damo doprinos boljitku svih naših građana“, rekao je Divanefenfić, ističući da je jedan polaznik prošlogodišnjeg programa, zahvaljujući trudu i zalaganju, po osnovu ugovora angažovan na poslovima u Gradskoj upravi

Exit mobile version