Naslovna Sandžak Novi Pazar NOVI PAZAR: Otvorena izložba “Sopoćanska viđenja”

NOVI PAZAR: Otvorena izložba “Sopoćanska viđenja”

novi-pazar:-otvorena-izlozba-“sopocanska-vidjenja”
NOVI PAZAR: Otvorena izložba “Sopoćanska viđenja”

Izložba četrdesetsedmog saziva likovne kolonije ”Sopoćanska viđenja” otvorena je večeras u Galeriji MMC. Sadrži dela osam autora, učesnika kolonije koja je održana u julu 2022. godine u Turističkom naselju ”Ras” na Pazarištu. U pitanju je jedna od najznačajnijih izložbi u Novom Pazaru, a svi ljubitelji likovne umetnosti moći će da pogledaju radove do kraja januara naredne godine.

Učesnici kolonije su likovni umetnici iz naše zemlje i Crne Gore: Ismet Hadžić (Rožaje, Crna Gora), Muriz Čoković (Novi Pazar), Aleksandar Dević (Niš), Marija Janićijević (Kragujevac), Azra Hamzagić (Novi Pazar), Dragan Siljanoski (Beograd), Davud Turković (Novi Pazar) i Teodora Nikolić (Beograd).

”Ova izložba je prepoznata kao jedna od tri najznačajnije. Likovna kolonija ”Sopoćanska viđenja” je način da se umetnici sretnu, razmene iskustva, ruše predrasude… Kao i predhodnih godina, bila je sjajna atmosfera među ozbiljnim umetnicima, što je rezultiralo sjajnim umetničkim delima. Imamo zaista uspešnu izložbu, koju vredi posetiti”, izjavila je urednica Galerije MMC Amra Hodžić Jejna.

S obzirom da je u pitanju jedn od najstarijih kolonija na našim prostorima, fundus je iz godine u godinu sve bogatiji. Ima više od hiljadu slika, koje će, kako je najavljeno, uskoro biti dostupne i u digitalnom formatu.

Exit mobile version