Naslovna Featured Istaknuto Novi rezervoar tečnog kiseonika

Novi rezervoar tečnog kiseonika

Starom rezervoaru kiseonika od 4000 litara koji se nalazio u bolničkom kompleksu dodat je novi od 16 000 litara koji su ovom gradu donirali dijaspora, volonteri i Grad Novi Pazar. U bolnici je takođe i pojačana struja koja se sada snabdeva sa dve trafo stanice.

Najpotrebnije sredstvo u lečenju kovid pacijanata u Opštoj bolnici je svakako kiseonik, pa je uz pomoć brojnih donacija iz regiona i dijaspore kojima su koordinirale Selma Hasić Manić i Nerma Hoćanin Zekić, a i sredstvima Grada Novog Pazara, starom rezervoaru dodat je novi sa mnogo većim kapacitetom, tako da novopazarska bolnica sada raspolaze sa 20 000 litara tečnog kiseonika, rekao je koordinator Opšte bolnice doktor Mirsad Đerlek.

Pored ove donacije EPS je za bolnicu dodao i dve nove trafo stanicama, kao i dodatne agregate. Ovo je takođe značajno, ističe Đerlek, zbog rada liftova koji prevoze bolesnike sa težom kliničkom slikom i rada aparata koji pacijente snabdevaju kiseonikom.

Koordinator Opšte bolnice istakao je da trenutno svega ima dovoljno, ali da zaštitnog materijala uvek manjka, pa je usmerio donatore i u tom pravcu.

M. J.

Exit mobile version