Naslovna Vijesti Politika Odbornici opozicije napustili sednicu

Odbornici opozicije napustili sednicu

odbornici-opozicije-napustili-sednicu
Odbornici opozicije napustili sednicu

Tokom glasanja za predsednika Skupštine grada Novog Pazara predstavnici Stranke pravde i pomirenja (SPP)  napustili su konstitutivnu sednicu lokalnog parlamenta.

Predsedavajući, najstariji odbornik Jonuz Džanković (SPP) kazao je da “donosi odluku da se izborna skupština održi za mesec dana”,  bez predloga odbornicima i ne  pozivajući odbornike da glasaju za takvu odluku.

Nakon toga je usledio “performans” njegove stranke. Odbornici su izašli do govornice sa transparentom “nemate izborni legitimitet”.

Potom su  napustili sednicu.

Nakon verifikacije mandata skupštinsko zasedanje napustili su predstavnici SDA Sandžaka.

Konstitutivnoj sednici ne prisustvuje lider i nosilac liste SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin koji je, kako saznaju meiji, odbio da prihvati odbornički mandat. Pored njegovog nije potvrđen ni mandati Emina Čelić umesto njih su verifikovani drugi mandati SDA Sandžaka.

Sednica je nastavljena sa 24 odbornika, koji su formirali parlamentarnu većinu.

Sednicom je nastavio da predsedava Latif Đerlek iz SDP, najstariji odbornik koji trentno prisustvuje konstitutivnoj sednici.

Odbornici su doneli odluku da se ponove izbori za predsednika Skupštine grada Novog Pazara.

Većinu u Skupštini Novog Pazara čini 19 odbornika Sandžačke demokratske partije i pet koalicije Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Srpske radikalne stranke, dok će u opoziciji biti 12 odbornika Stranke pravde i pomirenja, 10 Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i jedan Građanskog pokreta Sandžaka  (GPS).

Exit mobile version