Naslovna HRONIKA Određen pritvor od 48 sati trojici osumnjičenih za ubistvo devojčice Vanje

Određen pritvor od 48 sati trojici osumnjičenih za ubistvo devojčice Vanje

odredjen-pritvor-od-48-sati-trojici-osumnjicenih-za-ubistvo-devojcice-vanje
Određen pritvor od 48 sati trojici osumnjičenih za ubistvo devojčice Vanje

SKOPLJE – Zbog sumnje da su umešani u otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorđevske, trojici osumnjičenih je određen pritvor od 48 sati, javila je skopska TV Telma.

Prema saznanjima Telme, reč je o osumnjičenima Veliboru Manevskom, Vlatku Kešišovu i Bore Videvskom, dok je glavnoosumnjičeni Ljupčo Palevski, poznat kao Palco, u bekstvu.

„Sudija za prethodni postupak Osnovnog krivičnog suda Skoplje, postupajući po predlogu Osnovnog javnog tužilaštva, za određivanje mere kratkotrajnog pritvora, a vezano za ubistvo maloletne V.G. iz Skoplja i P.Ž. iz Velesa, protiv tri lica koja juče privedena sudu, donela rešenja kojima su prihvatila predlog i za tri lica odredila meru zadržavanja od 48 sati, a zbog postojanja osnova , odnosno opasnost od bekstva, uticaj na svedoke i strah da će on ponoviti ili počiniti novo krivično delo“, saopštio je Osnovni krivični sud Skoplje.

Tokom noći u policijsku stanicu je pozvan i Aleksandar, otac kidnapovane i ubijene Vanje.

Otac je drugi put prijavio nestanak devojčice u ponedeljak oko 11 sati, nakon što je to uradila majka rano jutros pošto se devojčica nije stigla do škole.

Za sada mu nije izrečena mera kojom bi se obezbedilo prisustvo tokom istrage.

Velibor Manev je prilikom privođenja na pitanje novinara negirao da je počinio ubistvo devojčice, ali nije odgovorio na pitanje na koji način je povezan sa nestankom i ubistvom Vanje.

Četrnaestogodišnja devojčica Vanja Đorđevska, je nestala prošlog ponedeljka oko 7.30 časova na putu od kuće do škole. Njeno telo pronađeno je juče zakopano u okolini Skoplja. U okolini Velesa pronađeno je i telo 74-godišnjeg Panče Žežovskog iz Velesa, čiji nestanak je prijavljen 24. novembra.

Prema pisanju skopskih medija, pretpostavlja se da je motiv za otmicu Vanje ucena i iznuđivanje novca i drugih materijalnih vrednosti

Devojčica je upucana iz pištolja istog dana kada je nestala.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version