Naslovna Sport OI: Dva finala, srebro kajakaša, košarkašice za bronzu

OI: Dva finala, srebro kajakaša, košarkašice za bronzu

Odbojkašice Srbije pobedile su selekciju SAD u polufinalu Olimpijskih igara u Riju sa 3:2 (20:25, 25:17, 25:21, 16:25, 15:13). Finale su izborili i vaterpolisti koji su savladali Italiju sa 10:8. Košarkašice će nakon poraza od Španije (54:68) igrati za bronzu, dok su kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić osvojili srebrnu medalju.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije se pobedom protiv selekcije SAD plasirala se u finale olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru, i tako je obezbedila petu medalju za našu zemlju. Odbojkašice će za zlato u finalu igrati sa pobednikom susreta Kina – Holandija koji se igra noćas od 3.15.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je u polufinalu olimpijskog turnira od reprezentacije Španije, sa 54:68, ali će i dalje imati šansu da se izbori za medalju. Za bronzu će naše devojke igrati sa poraženim timom iz drugog polufinalnog susreta – SAD ili Francuske.

U finalu su i srpski vaterpolisti koji su u polufinalnom susretu savladali Italiju sa 10:8. Vaterpolisti će se za zlatnu medalju boriti sa Hrvatskom.

Podsetimo, dosad su medalje osvojili Davor Štefanek u rvanju (zlato), Tijana Bogdanović u tekvondou (srebro), Ivana Španović u skoku u dalj (bronza) i već pomenuti Marko Tomićević i Milenko Zorić u kajaku (srebro).

Danas su se od srpskih olimpijaca u Riju takmičili i kajakaši Marko Novaković i Nebojša Grujić koji su finalnu trku na K2 200 metara završili na solidnom šestom mestu, a sličnog uspeha bila je i kajakašica Dalma Ružičić Benedek koja je finale na K1-500 završila kao sedma.

Srpski desetobojac Mihail Dudaš je 13. u generalnom plasmanu posle sedam završenih disciplina na Olimpijskim igrama, dok bacač kugle Asmir Kolašinac nije uspeo da se plasira u finale.

izvor: N1

Exit mobile version