Naslovna Vijesti Olimpijski plamen" prošao kroz Novi Pazar

Olimpijski plamen" prošao kroz Novi Pazar

Obeležavanje 555.rodjendana Dana grada obeležen je prolaskom Olimpijskog plamena kroz centar grada. Njega su poneli proslavljeni atletičari Asmir Kolašinac i Amela Terzić, koji su plamen uručili mladim nadama novopazarskog sporta teniserima Hamadu Međedoviću i Fatmi Idrizović. U delu Revije sporta održanoj na Gradskom trgu velikom broju prisutnih sportista iz Novog Pazara obratili su se gradonačelnik Meho Mahmutović, ali i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković i proslavljeni skakač u vis Dragutin Topić.

Prisutnima se obratio gradonačelnik Novog Pazar adr Meho Mahmtuiović koji je rekao da mladi u Novogm Pazaru na raspolaganju imaju svu sportsku infrastrukturu i da je na njima da je na pravi nacin iskoriste. Asmir Kolašinac raduje se Olimpijadi u Rio de Žaneiru I obećao je da će, ukoliko osvoji medalju, doći u Novi Pazar I “prošetati je”.

“San svakog sportiste je učešće na Olimpijadi, a vrhunac karijere medalja. Daću sve od sebe da je osvojim I odmah posle Rija eto me kod vas ovde”- rekao je Kolašinac.

Ameli Terzić učešće u Riju biće prva Olimpijada I za nju je I samo učešće “ogroman uspeh”.

“Spremam se za Rio punom parom I mogu da obećam da ću dati 150 odsto svojih mogućnosti”- rekla je Terzićeva.

Olimpijski plamen dočekali su sportisti iz 70 kolektiva u Novom Pazaru koji su se građanima predstavili u defileu centralnim gradskim ulicama.

“Reviji sporta” organizovanoj u čast rođendana Grada prisustvovali su generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković koji je rekao da je Novi Pazar grad sporta, a da je na svoj rodjendan prestonica atletike i da se nada da će Kolašinac I Terzićeva biti u najužoj konkurenciji za medalju u Riju, kao I da se nada da će Novi Pazar dati još atletskih šampiona u budućnosti I za naredne OI. Šestostruki učesnik Olimpjskih igara Dragutin Topić izjavio je da je siguran da će medalje za srpsku atletiku doneti Kolašinac I Španovićeva a da se nada da će ostali srpski atletičari ući u finala.

Exit mobile version