Naslovna Vijesti Politika Opozicija traži nove izbore u Novom Pazaru

Opozicija traži nove izbore u Novom Pazaru

opozicija-trazi-nove-izbore-u-novom-pazaru
Opozicija traži nove izbore u Novom Pazaru

Predstavnici tri opozicione partije Stranke pravde i poverenja, SDA Sandžaka i Građanskog pokreta Sandžaka održali su konferenciju za medije a nakon ponovnog prebrojavanja glasova sa 15 biračkih mesta koje su upravo oni odabrali. Edin Numanović, Merfid Kamešničanin i Edin Zecirović istakli su da je ponovnim pregledom glasačkih listića utvrđeno “dosta nepravilnosti”.

Predsednik Građanskog pokreta Sandžaka Edin Zećirović rekao je da vladajuća garnitura pokušava da unese konfuziju među građane te da će insistirati na transparentnosti do kraja.

“Uvideli smo velika neslaganja između zapisnika koje su naši kontrolori donosili sa biračkih mesta i onih zapisnika koji su, sa tih biračkih mesta, objavljivani na sajtu RIK-a. Šta se dešavalo? Pregledali smo pet odsto, i videli smo da postoje ozbiljna kršenja izbornog procesa. Mi imamo dve mogućnosti: pregledanje kompletnog materijala uz prisustvo javnosti i poništavanje izbora u Novom Pazaru i ponavljanje izbora”- rekao je izmedju ostalog Zećirović.

Sekretar SDA Sandžaka Merfid Kamešničanin istakao je da je SDA Sandžaka danas u redovnom roku uputila prigovor protiv odluke o utvrđivanju preliminarnih rezultata i dodao da GIK nije pravilno primenila metod

raspodele mandata.

“Tražimo da GIK svoji ovaj prigovor i da stavi van snage raniju odluku o preliminarnim rezultatima. Takođe smo uputili zahtev za ponovnim prebrojavanjem glasova i tražimo nove izbore u Novom Pazaru”.

U ime Stranke pravde i poverenja medijima se obratio Edin Numanović koji je rekao je da su na četiri od pet biračkih mesta koje su izabrali da sa njih ponovo prebroje glasove utvrdili neregularnosti pa je takođe istakao zahtev za ponavljanjem izbora u Novom Pazaru.

Sva trojica predstavnika opozicije pozvala su građane na sutrašnji mirni protest zakazan za 15:30h u centru grada.

Exit mobile version