Naslovna Vijesti Osnovano Udruženja zanatlija ”Građevinac NP”

Osnovano Udruženja zanatlija ”Građevinac NP”

”Građevinac NP”naziv je novoformiranog udruženja zanatlija građevinske struke u Novom Pazaru. Na Osnivačkoj sednici skupštine ovog udruženja, koja je održana danas u sali za sastanke u Upravi grada, usvojen je Statut i izabrani organi upravljanja, a za predsednika Upravnog odbora Udruženja zanatlija izabran je Albin Murić.

Udruženi građevinci sada lakše mogu doći do pretpristupnih IPA fondova, zajednički nastupati na sajmovima građevinarstva, unaprediti svoje poslovanje i na taj način stvoriti uslove za otvaranje i novih radnih mesta – rečeno je na današnjoj sednici Osnivačke skupštine udruženja. Osnivanje takvog udruženja iniciralo je Odeljenje za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave u Novom Pazaru.

”Veoma je bitno osnivanje ovog udruženja koje na jednom mestu okuplja sve zanatlije građevinske struke. Na taj način oni mogu da poboljšaju konkurentnost na tržištu, kao i da koriste predpristupne fondove Evropske unije, što kao pojedinci nisu mogli”, rekao je načelnik Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave u Novom Pazaru, Almir Kecap.

Novoizabrani predsednik Upravnog odvora Udruženja ”Građevinac NP” Albin Murić, kaže da je građevinarstvo u Novom Pazaru poslednjih godina doživelo ekspanziju, te da poseban akcenat treba staviti na poboljšanje kvaliteta usluga, što se, kako ističe, udruživanjem zanatlija građevinske struke na mnogo bolji i efikasniji način može ostvariti.

Savetnik za mala i srednja preduzeća u Odeljenju za lokalni ekonomski razvoj, Fahrudin Koničanin ističe da je osnivanje ovakvog udruženja od posebnog značaja i za potencijane investitore, jer integriše na jednom mestu sve zanate građevinske struke.

U cilju poboljšanja ekonomske klime u gradu, osim ovog, Odeljenje za lokani ekonomski razvoj Gradske uprave u Novom Pazaru iniciralo je formiranje i udruženja Pešter food, kao i klastera: Asstex, Turistički klaster, Klaster obućara, Pešter agroklaster i Klaster Čuvari tradicije ”Pešter – Golija – Kopaonik”.

Exit mobile version