Naslovna Sandžak Novi Pazar Otvorena izložba slika Mehmeda Slezovića OMAŽ SAVREMENICIMA

Otvorena izložba slika Mehmeda Slezovića OMAŽ SAVREMENICIMA

otvorena-izlozba-slika-mehmeda-slezovica-omaz-savremenicima
Otvorena izložba slika Mehmeda Slezovića OMAŽ SAVREMENICIMA

U petak, 10. novembra 2023. u Galeriji MMC i Muzeju “RAS” Novi Pazar otvorena je izložba selekcije slika Mehmeda Slezovića, iz novog opusa pod nazivom OMAŽ SAVREMENICIMA. Izložbu prati i knjiga, tačnije zbirka tekstova pod istim nazivom, koju je izdao Kulturni centar Novi Pazar, a čiju ćemo promociju imati u galeriji 17. novembra.

Nakon nepune četiri godine, Mehmed se novopazarskoj likovnoj publici predstavlja svojim novim ciklusom gde kroz posebnu likovnu strukturu predstavlja portrete istaknutih ličnosti našeg vremena. Postavka u oba prostora obuhvata 27 radova, a to je tek nešto više od polovine ukupnog broja.

Publiku je, ispred Kulturnog centra Novi Pazar, pozdravila Ajla Dazdarević, koordinator programa i dizajner u Galeriji MMC, a ispred Muzeja RAS, Elmir Habibović, direktor. Oboje su istakli da Galerija MMC i Muzej RAS neguju dugogodišnju saradnju koja s vremena na vreme rezultira kvalitetnim projektima i publici nudi savremene i dobro osmišljene izložbe, ali i druge vrste umetničkih programa.

Na otvaranju je govorio Nermin Duštinac, osnivač Kulturnog centra VRT 369: “… Šta nam govori ova izložba, ovaj izbor? Ovo je izložba značenja, autobiografska, svet viđen očima Mehmeda Slezovića. Sa njim se možemo složiti ili ne, ali daje priliku da slikara upoznamo na drugačiji način. On je sada ličnost, raznovrsna, radoznala, sa stavom, umetničkim, životnim, političkim! Ne samo slikar, u vidu zanimanja, već čovek kao i drugi, koji je ovom izložbom dozvolio sebi malo više ,,slobode”, nego što inače radi, da se izrazi kao persona…”

Posetiocima se obratio i autor izložbe Mehmed Slezović. Radovi će biti dostupni publici u Galeriji MMC, do 23. novembra, a u Muzeju RAS do kraja decembra.

indeksonline.rs

Exit mobile version