Naslovna Mobile Auto Ovako bi mogao da izgleda Alfa Romeo Giulia Coupe

Ovako bi mogao da izgleda Alfa Romeo Giulia Coupe

Pojedini mediji su početkom ovog meseca objavili da će Alfa Romeo na predstojećem sajmu automobila u Ženevi pokazati novog člana iz Giulia porodice, ali i da to neće biti karavanska Giulia Sportwagon, već Coupe varijanta.

Dakle, očekuje nas rival Audiju A5 Coupe, BMW-u Serije 4 Coupe i Mercedesu C klase Coupe, i to možda pod nazivom Giulia Sprint.

Giulia Sprint bi trebalo da dobije već poznate motore iz standardne Giulije, uključujući naravno i V6 sa 510KS za Quadrifoglio verziju.

Takođe, navodno nije isključena ni Cabrio varijanta, kao konkurent Audiju A5 Cabrio, BMW-u Serije 4 Cabrio i Mercedesu C klase Cabrio.

Iako je Italijanima nakon premijere Gilulije prioritet njihova SUV gama (Stelvio je već predstavljen a sledi bar još jedan SUV), predstavnici Alfe su prošle godine u vezi Coupea i Cabria izjavili da ovoj kompaniji trebaju takvi automobili u ponudi, uz najavu da će ih i imati, samo je pitanje kada.

Kako bilo, dodavanje dvovratnih Coupe i Cabrio verzija u Alfinu ponudu bi bio relativno jeftin način za proširenje njihove game, posebno na tržištima kakvo je američko koje bi trebalo da odigra značajnu ulogu u oporavku brenda.

Iz ove italijanske marke je nedavno takođe saopšteno da kupcima ipak neće ponuditi karavansku Giuliju Sportwagon. To je potvrdio šef proizvodnje u Alfi, Alfredo Altavilla, koji jasno kaže da su u kompaniji odličili da neće biti Giulije Sportwagon.

U Alfi naime očekuje da će deo kupaca koji bi želeli Giuliju Sportwagon preuzeti njihov novi crossover Stelvio, koji je inače i napravljen na istoj platformi kao i Giulia.

Takođe, i Stelvio u ponudi ima sportsku Quadrifoglio verziju, sa istim motorom od 510KS koji bi između ostalog imala i Giulia Sportwagon Quadrifoglio.

To znači da će u Audiju, BMW-u i Mercedesu imati jednog rivala manje za njihove karavane srednje klase (A4 Avant, Serija 3 Touring i C klasa T-Modell).

Izvor: Auto.blog.rs

Exit mobile version