Naslovna Mobile Auto Ovo je novi Ford Mustang!

Ovo je novi Ford Mustang!

141217452952a0443884add983435182_640x36785

Ford je objavio prve zvanične fotografije i tehničke detalje najnovije generacije svoje drumske ikone, uoči prezentacije koja se u četvrtak održava na manifestaciji Go Further u Barseloni.
Iako je dizajn automobila držan u tajnosti, magazini koji prate auto-industriju utrkivali su se ne bi li predvideli kako će izgledati novi Ford Mustang. Među njima je bio i Car&Driver koji je krajem oktobra objavio prilično uverljive kompjuterske rendere Mustanga za 2014.

Ipak, Ford je uspeo da do kraja sakrije od javnosti konačan izgled ovog automobila.

Bilo bi pogrešno očekivati da će se kompanija odlučiti za radikalne izmene u dizajnu u odnosu predstavu koju o Mustangu ima većina ljubitelja ovog modela. Zbog toga je već na prvi pogled očigledno da je pred vama jedan Ford Mustang.

Dizajn koji je baziran na konceptu Ford Eos nedvosmisleno odslikava karakter automobila – snagu i agresivnost.
Nova maska hladnjaka, farovi i prednji branik predstavljaju osveženje na prednjem delu Mustanga i daju mu aerodinamičniji izgled. Bočna silueta slična je kao kod prethodnika, a “B” stub sada je crne boje i vizuelno je uklopljen u zadnje bočno staklo.

Zadnji deo automobila izveden je u klasičnom Mustang stilu, sa trodelnim stop svetlima i zatamnjenom maskom između njih.

Dizajn unutrašnjosti karakterišu čiste, pravougaone linije i kvalitetni materijali među kojima dominira koža.

Osim kupe verzije, Ford je objavio i fotografiju kabrioleta, koji ima platneni sklopiv krov.

Američki proizvođač tvrdi da se krov spušta dva puta brže nego na prethodnoj generaciji ovog modela.

Kupcima će biti dostupni najsavremeniji Fordovi sistemi i tehnologije, kao što su Intelligent Access, SYNC, MyFord Touch, Track Apps, MyColor i novi Shaker Pro audio sistem.

Izbor motora obuhvata tri pogonska agregata: 3.7 litarski V6 sa 303 ks (223 kW) i 365 Nm, četvorocilindrični 2.3 litarski EcoBoost sa 309 ks (227 kW) i 406 Nm i najsnažniji, 5.0 litarski V8 koji isporučuje 426 ks (313 kW) i raspolaže maksimalnim obrtnim momentom od 528 Nm.

Prema ranijim najavama, motori će u početku moći da se kombinuju sa šestostepenim manuelnim i šestobrzinskim automatskim menjačem. U odnosu na prethodnika, novi Mustang ima unapređeno zadnje oslanjanje i upravljački sistem.

Ford je najavio da će se novi Mustang naći u prodajnim salonima u SAD u drugoj polovini 2014, dok će kupcima u Evropi ovaj model biti dostupan tek 2015. godine.

Pogledajte enterijer novog mustanga:

sandžakhaber / izvor: b92.net

Exit mobile version