Naslovna Vijesti Politika Pajtić: DS neće u koaliciju sa SDS-om i LDP-om

Pajtić: DS neće u koaliciju sa SDS-om i LDP-om

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da ta partija neće izaći na predstojeće parlamentarne izbore u koaliciji sa Socijaldemokratskom strankom i Liberalno demokratskom partijom.

Pajtić je agenciji Beta rekao da će DS na izborima nastupiti sa onim partijama sa kojima su demokrate sarađivale u prethodne dve godine “u borbi protiv režima”.

“Građane Srbije ne interesuje broj mandata niti ko će s kim u koaliciju. Njih interesuju životne stvari, a ovi izbori su pitanje preživljavanja Srbije”, ocenio je lider DS-a.

Član Predsedništva Liberalno demokratske partije Kenan Hajdarević izjavio je ranije danas da su ta partija, DS i SDS postigle dogovor o raspodeli mandata na listi za predstojeće vanredne parlamentarne izbore.

“Konačan dogovor oko mandata”, napisao je Hajdarević na svom tviter nalogu i dodao da je lider LDP-a Čedomir Jovanović na “pregovorima prekinuo agoniju i žrtvovao LDP da bi DS i SDS dobili procente koje su tražili”.

Mićunović: Bolje da idemo u dve kolone

Predsednik Političkog saveta DS-a Dragoljub Mićunović potvrdio je da nije postignut dogovor o zajedničkom nastupu DS-a, SDS-a i LDP-a na vanrednim parlamentarnim izborima i da on lično smatra da je bolje ići u dve kolone.

Mićunović je u Kažiprstu na televiziji B92 ocenio da je DS izgubio veliki deo biračkog tela i da je potrebno povratiti poverenje tih građana, a to neće biti moguće ako se na izbore ide u jednoj koloni.

“Srbiji je potrebna jedna velika Demokratska stranka, ali pitanje je kako do nje doći”, napomenuo je Mićunović koji smatra da bi se tehnička koalicija raspala odmah posle izbora i da je bolje povezivanje i stvaranje jednog poslaničkog kluba posle izbora.

Mićunović je istakao da je bitno da se sačuva DS i da se proširuje, jer DS ima istoriju i principe.

On je naveo i da istraživanja javnog mnjenja govore da bi obe te opozicione kolone uspele da prođu cenzus.

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović saopštio je da je razočaran, ali ne i ljut zbog odluke demokrata da ne formiraju predizbornu koaliciju sa SDS-om i LDP-om.

izvor: N1

Exit mobile version