Naslovna Featured Istaknuto PAZARAC LANSIRA RAKETE U SVEMIR! Radi na najvećim projektima u svijetu!

PAZARAC LANSIRA RAKETE U SVEMIR! Radi na najvećim projektima u svijetu!

2008. godine, novopazarac Mirsad Martinović-Miki otišao je iz ove čaršije put Belgije, gdje je počeo raditi u kompaniji koja se bavi proizvodnjom specijalnih kontejnera za ispitivanje satelita, avionskih motora i raketa, Atelie La Meuse i počinje raditi na mjestu tehničara i preciznog mehaničara.

Sa razvojem posla i napretka ove kompanije, francuski Safrane, inače kooperant Ateile La Meuse, a koji se bavi proizvodnjom najsavremenijih avionskih motora, poziva Mikija da radi na konstrukciji najnovijeg modela za Boinga i Lufthanzu. On pristaje i radi na razvoju tehnologije i preciznom montiranju.

Potom po uputu ove dvije kompanije odlazi u Astanu, Kazahstan, gdje počinje sa radom u Nacionalnom kosmičkom centru ove države (a u ime svoje kompanije) Galam, na kontroli finalnih radova. Njegov posao je, narodski rečeno, da pritisne crveno dugme i lansira raketu sa satelitom u orbitu.

I nije jedini iz Sandžaka u ovom velikom kosmičkom centru. Od početka je u timu sa još jednim sandžaklijom, Hajrudinom Hadžićom iz Tutina.

Exit mobile version