Naslovna Zabava Zanimljivosti Pet prednosti vožnje biciklom

Pet prednosti vožnje biciklom

Znate li da na svetu postoji više od milijardu bicikala?

Pored toga što je vožnja na biciklima zdrava, ona je i ekonomična, da i ne spominjemo to što na taj način čuvate prirodu.

U nastavku pročitajte pet razloga zbog kojih prosto morate imati bicikl.

Zdrav za telo

Podstiče rad kardiovaskularnog sistema, povećava kondiciju, a koristan je i za sagorevanje kalorija. Svakog dana ćete raditi na liniji bez odlaska u teretanu.

Zdrav za um

Vožnja na biciklu dokazano smanjuje stres, a nezavisno o tome vozite li ga iz zabave ili vam služi kao sredstvo prevoza na posao, sa bicikla ćete sići srećni, puni energije i mnogo opušteniji.

Zdrav za okolinu

Zemlje širom sveta pokušavaju da smanje emisiju štetnih izduvnih gasova koje proizvode automobili, a bicikl je odlično sredstvo borbe protiv toga. Osim što ćete biti srećniji i fit, osećaćete se dobro jer ćete znati da radite nešto dobro za okolinu.

Praktičan

Gužve na putevima zbog kojih mnogi vozači gube živce? To biciklistima ne znači ništa. Tanak, brz i sposoban da se provuče kroz najuži prolaz, bicikl će se pretvoriti u saveznika koji štedi vreme, a pitanje skupog parkinga takođe više neće biti važno.

Zdrav za novčanik

Benzin koji automobili gutaju veliki je udarac na novčanik, a slično vredi i za gradski javni prevoz. Pod uslovom da imate kacigu i vozite se prema propisima, vožnja biciklom je najjeftinija vožnja, a besplatne stvari su uvek najbolje.

izvor: B92

Exit mobile version